fredag 3 mars 2017

Veckans affärer

vi brukar inte köra någon månadssammanställning likt vissa bloggkollegor. Inte för att vi tycker det är dåligt eller ointressant utan mer för att vi skriver om det som vi känner lust att skriva om för stunden. Tvärtom faktiskt. Vi läser gärna våra vänners månatliga sammanställningar. Som Vill ha allt till exempel.

Under veckan har vi i alla fall stuvat om lite i portföljerna. Aktiepappa har tagit en förlust i Seamless Distribution och sålt av halva innehavet när aktien tog ett litet skutt. Affären gjordes på 6.35 kr. Dessa pengar investerades istället i HM till kursen 236,90 kr. Aktieflickvännen har gjort affärer i samma riktning och avlutat sitt innehav i Klövern och istället ökat innehavet i Resurs Holding. I samband med detta har vi även flyttat upp Resurs Holding till den långsiktiga portföljen istället för den kortsiktiga. Tanken med Resurs var från början att teckna och sen kliva av när de gått upp 5-10%. Efter att de utvecklats sämre än väntat på börsen samtidigt som de beslutat sig för att dela ut drygt 5 % har de istället fått ta plats i den långsiktiga portföljen som sagt.


Denna ommöblering var något som vi startade redan förra veckan som ni trogna läsare vet. Då var det Ica som fick lämna Aktiepappas portfölj till fördel för just Resurs Holding. Vi har även flyttat upp Resurs till den långsiktiga portföljen här på portföljredovisningen på bloggen. 


14 kommentarer:

 1. Hej!
  Resurs är lite väl exotisk för mig. Gjorde en noteringsspekulation där men lämnade snabbt.
  Passade idag istället på att växla över mitt lilla seb innehav till shb, tycker att shb ska handlas med viss premie gentemot shb och nu tyckte jag att gapet var lite väl litet på drygt 20%. Så nu har jag bara shb i banksektorn, men det känns fint.

  Passade också på att tanka lite kungsleden titidager i veckan, inte ett kvalitetsbolag direkt men hoppas på en tourn around där och någon gång borde renodling slå börja slå igenom på resultatet också, även om det verkar ta sin tid.

  Trevlig helg!

  JFG


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att bytet SEB mot Handelsbanken kan vara klokt i dessa dagar. Snyggt byte!

   Radera
 2. Precis uppdaterat innehaven på bloggen, och köpte Resurs jag också denna vecka. Just nu finns Resurs i korta portföljen, men tände en idé hos mig att kanske ska den in i långa portföljen framöver.. Hmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resurs Holding har riktigt fin vinstmarginal och jag tror på dem. Det faktum att kursen inte fått någon fart kommer sannolikt innebära att ägarna istället vill ha utdelning för att få något ut av sin investering. Det i sin tur kommer göra aktien intressant för investerare tror jag.

   Radera
 3. Tror det är klokt att minska i Seamless. Möjligt att den återhämtar sig men du får 4 procent utdelning i H&M redan i vår medan du väntar.

  Mina IPO är hittills portföljens svagaste element också men väljer att behålla dem eftersom jag tror på företagen. Undantaget är Minesto som går rätt bra. Någonstans ligger det i småföretags natur att kursen är svajig så länge företagen inte gör vinster och lever på emissionskapitalet. Intill dess är de som någon skrev lite att betrakta som trisslotter.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det nog! Jag tror dock på Seamless och deras affärsidé. Men just nu känns det bra att ha sålt av en del av aktierna.

   Radera
 4. Resurs gillar jag också. Kommer öka i dom innan utdelningen! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer nog tappa efter utdelningen så mitt förslag är att du ökar på med fler då med. Det kommer sannolikt vi göra.

   Radera
 5. Jag tror att ni tänker rätt kring månadssammanställningar. För egen del läser jag betydligt hellre de andra inläggen på alla ekonomibloggar jag följer. Den där summeringen en gång i månaden känner jag mest att man gör för sin egen skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog Sparo. Men ofta tycker jag det kan vara intressant att läsa dem ändå. Det går ofta att hitta bra info i motiveringarna om inte annat.

   Radera
  2. Det må vara hänt om de gör sina månadssammanställningar i videoform ;-).

   Radera
  3. Hehe, ja det kan vara okej. Bara de inte framförs på hes Stockholmska ;)

   Radera
 6. Tycker att du gjorde en bra affär i H&M aktiepappa :)

  Kan inte riktigt förstå många som hävdar att aktien ska ner till 185 kr innan den är köpvärd helt utan bakgrund. Men men, den som lever får väl se.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.