onsdag 15 mars 2017

Axfood delar ut 6 600 kr

Denna vecka är det dags för bolagsstämma i ett av mina större innehav; Axfood. Detta blir lite av en Axfoodvecka som ni märker.Personligen tycker jag att Axfood är ett bra företag men det finns de som föredrar Ica eller till och med Coop. Jag tycker att både Ica och Axfood är bra företag och jag har till och från varit ägare till dem båda. För tillfället sitter jag långsiktigt i Axfood och denna vecka ser jag särskilt fram emot deras bolagsstämma där de planerar att klubba igenom beslut om att dela ut 6 kr per aktie. Detta kommer ge 6 600 kr i utdelning för mig. Pengar som ska in på börsen och mycket talar för att de hamnar i Axfood när aktien tappat ungefär samma belopp efter att den handlas utan utdelning.

Bolagsstämma i Axfood i dag onsdag 15 mars och från och med 16 mars handlas aktien utan rätt till utdelning. Utdelningen betalas enligt uppgift ut den 22 mars. Nu får vi hoppas att inte aktien hinner återhämta sig mellan den 16 och 22 mars för då spricker hela planen att köpa billigt för utdelningspengarna.  När det gäller datum vill jag passa på att varna för det som blivit mycket populärt de senaste åren; fake news. När jag besökte Google för att kolla upp datumen för stämma, utdelning och handel utan utdelning hittade jag en sida med helt fel uppgifter (se bild). Mitt råd är att vara källkritisk när det kommer till den här typen av uppgifter för i det här fallet verkar inte Google ha rätt. Eller så har Bolagsfakta lurat Google.

6 600 kr i utdelning från ett enda företag kommer vara snudd på rekord i utdelning för mig. Det är vara favoriten Svolder som kan mäta sig med det hittills. Och när HM delar ut den 17 maj skulle det rekorden ryka all världens väg men vänta nu…HM har viss tänkt hålla inne med hälften av våra pengar tills i november så det blir bara 4 312 kr i utdelning på Norges nationaldag.

Läs mer om 

8 kommentarer:

 1. Grattis! För 6 600 kronor kan du t.ex. köpa ytterligare 45-50 Axfoodaktier som i sin tur ger dig ytterligare ett par aktier som i sin tur... :)

  Blir rekord också för mig. Köpte sista fyra aktierna idag för att nå 200 före utdelning om 1 200 kronor. Första fyrsiffriga utdelningen för mig. Precis som för dig skulle H&M annars ha varit rekordutdelaren om de inte delat upp sin utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag var sista dagen för handel inklusive utdelning. Jag tror att det kommer bli fler Axfood för min del om de tappar lite nu efter utdelningen.

   Radera
 2. Bra inlägg - och vad det gäller det här med vad man ska göra med utdelningarna så finns det många strategier. Jag brukar inte återinvestera i den aktie som har delat ut, utan satsar istället slantarna på den aktie som kommer härnäst i kalendern. Och då blir det förstås intressant med att allt fler aktier delar ut fler gånger per år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite olika där. Jag brukar köpa efter utdelningen för då känns aktien ofta billig. Speciellt om aktien tappar mer än vad den delat ut. Men jag skulle tro att det är fler som följer din strategi faktisk.

   Radera
 3. Hej! Ja det är trevligt när utdelningarna börjar trilla in , ett tydligt vårtecken.

  Själv blir årets utdelningshöjdpunkt 9 maj när np3 delar ut liknande belopp som du får på dina axfood.
  Hm blir lite nedstämd när man tänker på det hela mitt ath var när ratos stjärna glimrade som högst. Lär väl ta ca 5 år innan NP3 kommer upp i samma belopp.
  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lätt att bli nostalgisk när man tänker på de där aktierna man borde behållit eller borde sålt... Jag försöker trösta mig med att det kommer alltid nya köplägen.

   Radera
 4. Det var inte dåligt med 6600 kr från ett endaste bolag. Nu börjar ju de svenska bolagen dela ut och då de delar ut oftast en gång om året blir det ju större klumpsummor än t.ex. de amerikanska innehaven som delar ut 4 eller 12 ggr per år. Alltid fint med lite extra kosing på kontot lagom till våren :) Undrar hur man känner sig sen när det är över och det är ett år kvar till nästa utdelningstsunami? "Var det allt..." tssss mycket vill alltid ha mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tyngsta innehav är Svolder och även om de numera betalar ut lite tunt med utdelning så blir det alltid några spänn i november att se framemot.

   Skistar är en riktigt bra aktie och en sen utdelare som rekommenderas.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.