onsdag 1 mars 2017

28 försäljningar del 3

28 försäljningar blev bara 19


Ni som regelbundet läser här på Aktiepappa har sett våra februariutmaning som vi skrivit om under rubriken 28 försäljningar tidigare. Tanken var kortfattat att sälja 28 olika onödiga saker som fanns i hemmet men som inte användes. Förhoppningsvis skulle detta dra in lite pengar samtidigt som vi frigör utrymme hemma. De pengar som kommer in ska investeras i lite olika portföljer, dels i ”Aktiepappaportföljen”, dels i Aktiepappas egen portfölj och dels i barnens respektive ISK.

Nu när vi skriver mars i kalendern så är det i alla fall dags att sammanställa försäljningarna. Men först kan vi konstatera att vi faktiskt råkat ut för en del lite roliga incidenter i samband med försäljningarna. En av annonserna togs till exempel bort från Tradera pga att de misstänkte att det var en piratkopia. Det handlade om ett samlingskort som en av sönerna spelat till sig på skolgården. Vi sålde det såklart som ett ”kort i skolgårdsskick” till ett pris som vida understeg ett originalkort. Detta hjälpte dock inte utan Tradera raderade annonsen. Det blev 18 kr mindre för oss och det är fortfarande oklart om vi kommer få betala för den annonsen.

Sammanställningen för de hittills sålda sakerna:
 • Skidpjäxor                                 250 kr
 • Leksaksfigurer                           904 kr
 • Leksaksfigur                               91 kr
 • Snowboard                                 550 kr
 • Skidor                                       650 kr
 • Skidor                                       400 kr
 • Kostym                                     455 kr
 • Topp                                          49 kr
 • Klänning                                     41 kr
 • Bandyklubba                             400 kr
 • Container                               7500 kr
 • Samlingskort                              19 kr
 • Samlingskort                              16 kr  
 • Samlingskort                              30 kr
 • Samlingskort                                8 kr
 • Samlingskort                              16 kr
 • Samlingskort                              13 kr
 • Samlingskort                              46 kr
 • Samlingskort                              18 kr
Totala intäkter                                 11.456 kr
Totala kostnader                                  593 kr
Netto                                              10.863 kr

Det har visat sig att vissa saker säljer man bättre på Blocket medan andra funkar bättre att sälja via Tradera. Vi har inte sålt på några andra platser än dessa två i detta skede. Det kan också konstateras att försäljningar via Tradera är betydligt bättre när det kommer till att slippa ha kontakt med köparna. Där sköts allt via sajten och pengarna kommer in på kontot per automatik. På blocket däremot kommer det fullt med mail om att de vill att man ringer upp. Hallå, om jag bara anger mailadress i annonsen och ingen telefonnummer så kanske, men bara kanske, det är så att jag vill att eventuella frågor som behöver ställas ska ställas via mail?! Vi kan också konstatera att frakten kan innebära vissa överraskningar när det kommer till kostnaderna. På Tradera får man normalt fler bud om man bjuder på frakten men frakt för skrymmande saker kan vara dyrt. Här gäller det att titta noga innan man lägger upp annonsen och sätter sitt pris. Vi lyckades sälja 5 av korten till en och samma person vilket sparade några kronor i frakten. Leksaksfigurerna och kostymen är de saker som blev dyrast i frakt med 140 kr och 78 kr.

Kostymen var också det som är anledningen till den ena bilden i inlägget. En riktigt nöjd köpare kommer gå runt på stadens gator i en snygg kostym. Hoppas att han använder den mycket. Det omdömet skänkte lika mycket glädje till Aktiepappa som vetskapen om att kostymen kommer till användning gör.


Den absoluta merparten av försäljningarna har gått igenom oerhört smärtfritt och vi har endast behövt pruta på 3 av försäljningarna vilket får ses som en bra grej. Tre av försäljningarna (två auktioner tas om på Tradera och en försäljning ligger på Blocket fortfarande) har ännu inte kunnat avslutas utan där kommer det förhoppningsvis komma in några hundralappar om några dagar. I slutändan drog projektet in 10.863 kr vilket är riktigt riktigt bra!


Läs även:
28 försäljningar på 28 dagar, del 1
28 försäljningar på 28 dagar, del 2


12 kommentarer:

 1. Mycket imponerande måste jag säga :)

  En fråga: vem har egentligen en container hemma? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var faktiskt en del i en deal jag gjorde. Jag köpte ett hus och där stod en container och i förhandlingen så slängde jag med att då får han lämna den. (Jag gick inte ner i pris på huset bör tilläggas utan förhandlingen gällde tiden för tillträdet och en hyresgäst som hyrde en del i det aktuella huset. Sedan dess har containern stått där på baksidan och jag har inte bott i huset utan haft det uthyrt så jag har inte sett till containern.)

   Och jag är själv imponerad över resultatet och får faktiskt tacka er läsare för att vi fick den spark i baken som vi behövde för att dra igång försäljningarna.

   Radera
 2. Grattis! Men inte kan ni väl behöva betala för den borttagna annonsen. På Tradera är det ju gratis upp till 100 annonser (per månad?) förutsatt att man inte säljer. Jag har några gånger drabbats av köpare som ropat in mina grejer och sedan inte genomfört köpet och även då sluppit betala provision.

  Men surt ändå. Det tar ju tid att annonsera även om Tradera tar bort annonsen, och ibland är de löjligt rigida i sina regler och tillämpningen av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ja det stämmer nog som du säger. Det är i alla fall billigt att annonsera på Tradera upplever jag så det handlar väl om 3 kr eller något om jag skulle få betala. Det kan jag ta.

   Och ja, det tar faktiskt mer tid än man tror (i alla fall vad jag tror) att fota och lägga upp annonser. Jag har även involverat mina söner i försäljningen av deras grejer så de ska lära sig så jag ser tiden som en del i läran om livet och då kan ja lättare köpa tidsåtgången.

   Radera
  2. Nu var jag tvungen att kolla och det stämde, de första hundra annonserna per kalendermånad är gratis om de inte går till avslut.

   Fota, skriva text, räkna på frakt, hålla koll på inkommande pengar, packa, skicka... Mycket tid blir det. Fast mindre efter ett tag när man fått upp lite fart. Och jag tror att du räknar helt rätt med sönerna, nyttiga kunskaper om pengar och sakers värde. Svenska, matematik, bild - få dem att springa till "Posten" med paketen så blir det gymnastik också och då är praktiskt taget hela läroplanen med.

   Radera
  3. Ja nu framstår jag ju som rena rama skolfröken hör. Det var inte riktigt meningen. Men du har rätt i att det är bra att de lär sig.

   Radera
 3. Jag tyckte ni lyckades bra med er utmaning. MÅste med ta tag i försäljningar hemma. Har ett matbord och fyra stolar stående nere i källaren, är säkert någon som är behov av ett :) Och en loppis i april/maj är redan inbokat, så jag är laddad.

  Tycker det är riktigt bra att ni har involverat era barn, själv ska jag hjälpa min systerson med inredningen i hans rum så där kommer jag låta honom hjälpa till med försäljningen.

  //Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev bättre än väntat även om antalet försäljningar inte riktigt nåddes. Hoppas vi kan inspirera så du får fart med bordet och stolarna nu. Det finns kanske även andra grejer som går att sälja?

   Jag har fått blodad tand här och ser försäljningsmöjligheter i allt, överallt ;). Hittade aluminiumfälgar till en volvo i farsans källare och de ska jag sälja. Han har inte kört Volvo på minst 8 år.

   Radera
  2. Det lovar jag dig att det finns, måste rensas hemma.
   Haha jag kan vara likadan, för ett par årsedan sålde jag alleles för många saker på tradera. Vissa saker saknar jag fortfarande. Men dem där fäljarna lär ju inte din pappa sakna :)

   /Emelie

   Radera
  3. Ja det är något som blivit uppenbart här att det finns nästan alltid saker att sälja. Jag hörde någon som sa att saker man inte använt på 12 månader kan och bör man sälja. Jag vet inte om det är rätt men det är en frisk inställning i alla fall. Själv försöker jag vara lättflyktig så det ska gå att ställa om enkelt.

   Kör på med lite rensning så får du meddela hur det gått sedan. Själv fick jag hugg på en av de ej sålda grejerna idag och till helgen hoppas jag att den ska vara såld.

   Radera
  4. Jag lovar att återkomma med mina försäljningar :)

   En fråga, när jag ska kommentera så måste jag välja anonym, eller finns d någon annan profil som jag kan välja?

   /Emelie

   /Emelie

   Radera
  5. Bra, vi väntar ivrigt! ;)

   Jag tror att du kan välja att vara anonym eller så kan du kommentera med din profil på google+ och du har en sådan. Det är lätt att fixa annars. Du kan även skaffa en profil på blogger och kommentera med den. Det är de sätten jag känner till i alla fall. Detta styrs ju av Blogger som gör mallen till vår blogg och jag är inte helt insatt i det hela.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.