tisdag 28 mars 2017

Köper på dippen

Både gårdagen och dagen har varit något av
en katastrof för vår portfölj och det enda rätta då är ju att snitta ner sig tänker jag. Igår satt jag på konferens hela dagen och jag passade på att smyga lite med mobilen och köpa

100 Industrivärden för 185,80 kr
100 Resurs holding för 53.65 kr

Båda bolagen är sådana där jag länge velat öka mitt innehav men de har känts för dyra, speciellt Industrivärden. Industrivärden är redan upp 2 kr så det känns bra.

Idag kom nästa dipp, denna gång i Holmen som handlas utan utdelning. Utdelningen är 12 kr/aktie men de tappar 17 kr på börsen. Därför köpte jag

50 st Holmen för 335,60 kr

Holmens utdelning kommer inte förrän nästa vecka så det blev till att flytta in 10 000 kr från lönekontot till ISK:n för att ha råd. Det är alltid skönt att flytta pengar åt det hållet. Att flytta från depåerna till lönekontot däremot. Det går inte!!

Privata affärer skrev om Resurs Holding 6 mars.

8 kommentarer:

 1. Tycker att industrivärden alltid känns dyrt, men det är väl också grejen men bra bolag antar jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände likadant när jag köpte in mig i somras och nu är de 40 % upp sen dess. Då köpte jag dem mycket pga att de var ett av få stabila investmentbolag med rabatt.

   Radera
 2. Hahaha - jag känner igen mig i tänket kring den enkelriktade trafiken mellan depå och konto.

  Fina kop!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där är viktigt! Man får inte konsumera kapitalpengar! Där är jag stenhård.

   Radera
 3. Fina inköp :) Själv får jag både Industrivärden och Holmen genom Lundbergsföretagen. Men även den aktien känns dyr för jämnan. Men så småningom kommer en ny lågkonjunktur och då blir det att handla på rea :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fram tills det blir rea så försöker jag få pengarna att växa så bra det går. Holmen upp 6 kr efter att jag köpte i förmiddags! :)

   Radera
 4. Kul med lite köp. Vad är det som lockar med Resurs Holding? De har ju en okej direktavkastning på 5,6% men är de inte lite för nischade? Vad är behåll-säljstrategin? Varför inte köpa storbanker istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Resurs pga den extremt fina lönsamheten som finns i deras nisch. Ja de är nischade men det är en bra nisch tycker jag. Deras fina utdelning är en del i det hela men den stora vinsten tycker jag är att de handlas betydligt billigare än både de andra nischbankerna och storbankerna. Jag ser alltså en uppsida i kursen om/när folk inser det jag tycker mig ha sett. Men det kan vara helt fel, framtiden lär utvisa det. ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.