måndag 4 december 2017

FlexQube – tecknar!FlexQube utvecklar och bygger ett system för att hantera industriprodukter. Systemet är flexibelt och enkelt att anpassa till olika verksamheter. Systemet utgår från en speciell vagn som byggs om och på för att kunna passa till olika delar av produktionen. Byggnadsdelarna kan återanvändas och byggas om på flera sätt vilket ger vinster i ergonomi, säkerhet och ekonomi. Kort sagt ett smart system som ligger rätt i tiden. I takt med e-handel och automatisering av industri och lager känns det som om FlexQube ligger bra positionerade med sin produkt.

Titta gärna på filmen för att se hur FlexQubes system kan användas. 

FlexQubes kan imponera med riktigt stabila kunder som Autoliv, Schneider Electric, Scania, Dräxlaimer mfl.

Fakta om FlexQube

 • VD Anders Fogelberg
 • Teckningskurs 30 kr
 • Sista dag att teckna 5 december (i morgon)
 • Första handelsdag 14 dec (preliminär)
 • Minsta teckningspost 200 aktier
 • Börs First North
 • Storlek på erbjudandet 40 miljoner SEK
 • Huvudägare  De tidigare ärna Christian Thiel, Per Augustsson, Anders Fogelberg och Ulf Ivarsson har via sina bolag åtagit sig att teckna 28,9% av aktierna i erbjudandet. Didner & Gerge har åtagit sig att teckna 24,2 % av aktierna i bolaget. 


Eftersom FlexQube har valt Avanza som samarbetspartner i noteringen gissar vi att man har bäst chans att få tilldelning om man tecknar via dem. Detta kommer sannolikt att förnekas från såväl Avanza som från företaget i fråga men vi vågar ändå gissa på att chanserna är bättre att få tilldelning om man tecknar via dem. Rätt eller fel får som vanligt framtiden utvisa.

Själv väljer vi att teckna en liten post i IPO:portföljen och anledningen till att vi tecknar beror till största delen på att Didner & Gerge har vårt förtroende och vi gör det helt enkelt lätt för oss och tar rygg på dem.
Fler artiklar om IPO:er

6 kommentarer:

 1. Jag tecknade dem också, trots att de har en del att bevisa framöver. Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Vi har tecknat oss för 600st sammanlagt. Som alltid är det en ren chansning när det kommer till IPOer! 😊

  SvaraRadera
 3. Läste prospektet men tyckte värderingen var för hög. Ca 150 MSEK för ett bolag med ~25 MSEK i omsättning? Sedan var det oklart för mig om de fått igång en kontinuerlig försäljning med återkommande kunder, eller om kunderna endast lagt en mindre order för vidare utvärdering. Avstår och köper eventuellt om värderingen går ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår hur du tänker. Jag tror inte på någon riktig rusning när aktien noteras men jag hoppas poå en liten uppgång även om jag gissar att de kommer handlas hyfsat nära teckningskursen. Kanske lite över, kanske lite under.

   Det faktum att Didner & Gerge gått in borgar för en att affären inte är helt kass iaf. En stabil ankarinvesterare av det slaget är aldrig fel.

   Radera
 4. Sedan blir jag skeptisk när VD är med på allt för många podcasts, youtube-klipp m.m. Känns som man vill sälja bolaget till börsen snarare än produkter till kunderna. Kan också tyda på att intresset från aktiemarknaden varit lågt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen är jag med dig. VD och ledningen ska inte bry sig om aktiekursen. Vådan av det kan vi se i Fingerprint till exempel.

   Jag tycker dock att Anders verkar rätt vettig och ett smart agerande i rätt kanaler kan vara bra marknadsföring för såväl produkten som aktien. Och för mig som IPO-investerare som tänker sälja de första dagarna på börsen kan det vara bra.


   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.