söndag 17 juni 2018

Veckans bästa


Plötsligt har halva juni passerat! Det gäller att ta vara på dagarna, sommardagarna i Sverige är ju som känt lätträknade. Som vanligt har vi haft koll på våra bloggkollegor och sammanställt våra favorit inlägg!

Det är lätt att man har fokus på fel saker i livet, jag vet själv med mig att jag i bland glömmer vad som är viktigt och inte. Per Penning har publicerat ett mycket tänkvärt inlägg under veckan som är värt att reflektera över!

För många är det svårt att komma i gång med sparande och vad är då bättre än att ha en vän som Att Välja Lycka. Han har anordnat en tävling för sina vänner i sparandets tecken.

Om Chansar Mest  hade publicerat ett inlägg under veckan, så hade det stått något om det här! :-)

Någon gång har jag läst att man skall likställa sina aktieportfölj med om man hade en äppleodling. Man skördar frukten från träden och låter träden som ger mest äpplen fortsätta växa, medan man kapar de som inte ger frukt. Under förmiddagen publicerade Stefan Thelenius ett inlägg som handlar om just det här. Ja inte äpplen, men ni fattar!

Gustavs Aktieblogg har skrivit om samhällsonyttiga bolag och lyft för- och nackdelar med ölbolag. Vi själva är inte direkt restriktiva till vad man bör och inte bör investera i, utan har mer eller mindre bara fokus på att det skall vara bra bolag i portföljen.Vi önskar er alla en fortsatt bra söndagkväll!


3 kommentarer:

 1. Den där chansar mest alltså. Men att pendla Stockholm- Rivieran tar tid och energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får man definitivt ha förståelse för! 😬 Men det kanske blir ett inlägg nästa vecka!!

   Radera
 2. Ber att få tacka för det vänliga omnämnandet. 🙂

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.