måndag 19 juni 2017

Uppgång med 40 % för nykomlingen

Första dagen på First north för Surgical Science.


Vi skrev för ett tag sen om bolaget Surgical Science som i dag börsintroducerades. Vi tecknade oss sammanlagt för 600 aktier till introduktionen men vi blev endast tilldelade hälften av vårt önskemål, det vill säga 300 stycken. Aktieflickvännen tecknade via Avanza och Aktiepappa via sin Nordnetdepå som mest fungerar som IPO-depå. Vad vi förstått det blev introduktionen av Surgical Science övertecknad med råge och därav fick vi sämre tilldelning än väntat. Rent logiskt känns det som om det var drygt dubbelt så många som ville köpa jämfört med hur många aktier det fanns eftersom vi fick halv tilldelning.

Idag var det den stora dagen för Surgical Science och vilken start på dagen! Inte sedan Addera care kom till börsen har vi varit med om en lika flygande start tror jag. Uppgång med 40 % efter fem minuter på First north. 

Tråkigt nog satt jag och skrev börsinlägg och hann inte sälja när de stod i 49 kr och i skrivande stund är de nere på 47,50 kr. Alldeles oavsett så är det en bra start för Surgical Science och strömmen av nya bolag till börsen fortsätter.


2 kommentarer:

 1. Tankar kring HM?

  Alex

  SvaraRadera
  Svar
  1. HM är portföljens sorgebarn får man nog säga och det känns som om man är med i FPC-sekten när man försöker försvara HM. HM tjänar bra med pengar och är ett välskött bolag som delar ut vettigt med en seriös och långsiktig storägare. Det är köpsignaler nog vanligtvis. I fallet HM kompliceras fallet av att de är ratade av många analytiker. Främst utländska sådana.

   Marknaden har alltid rätt och det går inte att argumentera över värderingen på HM. Däremot tror jag att allt snack om onlinehandel är överdrivet. Det finns en växande medelklass i världen som kommer vilja handla i fysiska butiker. Vi har drygt två miljarder människor i Afrika och Indien som till stora delar knappt har fungerande postgång och än mindre internet. Det kommer finnas många möjligheter att sälja kläder på de marknaderna och HM ligger bra framme för att ta sig an dem. 2015 använde färre än 30 % av indierna internet till exempel.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.