söndag 18 juni 2017

Handla billigare online

Cashback 


Vi har tidigare här på bloggen skrivit lite om Refunder som Aktieflickvännen använder sig av. Det finns såklart fler olika sätt att jobba med cashback och erbjudanden. Spara klokt har skrivit ett läsvärt inlägg om Wrapp som verkar jobba med lite intressanta erbjudanden. Dock verkar det bara fungera om man har Nordea som bank vilket inte är optimalt.

Fördelen med Wrap och även Refunder är ju att man får pengar tillbaka eller bonus på de köp man gör och om man ändå skulle köpt varan så kan man ju se cashbacken som rabatt. Det företagen bakom den här typen av marknadsföring hoppas på är dock att man ska köpa mer än man skulle gjort annars. Det är grunden i marknadsföring kan man säga.

Själva är vi extremt disciplinerade när det kommer till den här typen av tjänster och brukar först se vad vi ska köpa och sen se om det finns något sätt att skaffa lite rabatt. Till exempel har de allra flesta butiker någon form av ”första köpet-rabatt” och om ni tänker handla på nätet föreslår jag att ni först googlar på butiken ni ska köpa i följt av ordet ”rabatt”. Eller förresten, gör det alltid när ni ska köpa någon lite dyrare vara.


Har ni som läsare några smarta tips på rabatter vid onlineköp?


11 kommentarer:

 1. Ja, kolla in min blogg där det regelbundet ges bra erbjudanden på lite allt möjligt, lite beroende på sässong :) Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Upplever att det är rabatt på mycket, utom just det vi är på jakt efter. Ett kylskåp brukar sällan paja när elgiganten har 20% på vitvaror om man säger så. Elgiganden hade tror jag 3 olika "tv-veckor" men inte i nån av dessa kampanjerna var just den tv som vi hade siktet på någon sorts rabatt. Så det gäller väl att ha tur antagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitvaror har jag rabatt på också, om det är något som efterfrågas. Mvh

   Radera
  2. Ja det gäller att tajma rätt. Och ibland är det bara att bita i det sura äpplet och betala fullpris.

   Radera
 3. Helt rätt!

  Det värsta är väl om man köper något bara för att få rabatten :) Minns att jag var flitig kund hos en hamburgerrestaurang när jag var yngre. Där hade dom ett klipphäfte så om du åt 10 gånger fick du 11:e gratis. Minns att man jobbade som ett djur för den där "gratismaten" :D

  Sambon har någon app där hon får en hotellnatt gratis ifall man har några nätter i ryggsäcken. Vet inte riktigt vad den heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är viktigt att man har disciplin med de här grejerna. Det är bristen på disciplin som de här butikerna lever på.

   Radera
 4. Första steget för mig är alltid att kolla prisjakt.nu.
  Har jag lite framförhållning så brukar jag sätta en bevakning av priset för varan jag är intresserad av, så att man snappar upp ev. erbjudanden.

  Till alla som bär linser kan jag tipsa om att söka reda på sina linser hos en prisjämförelse-site. Genom att följa länken där kan man ofta få 50% rabatt jämfört med att gå in direkt på sidan. Detta har sparat mig tusentals kronor genom åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går det att ha bevakning på prisjakt?

   Tack för tipsen!

   Radera
  2. Ja, det finns en bevakningsfunktion på prisjakt.
   Ursäkta sent svar!

   Radera
  3. Tack! Bättre sent än aldrig sägs det! ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.