måndag 21 maj 2018

Dagens spartips
Det finns en hel del bloggare och även andra som skrivit jättefina inlägg och artiklar om hur man kan spara pengar. Bland annat kan man hitta riktigt fina spartips hos både Miljonär innan 30 (en hel blogg full och dessutom en hel bok i ämnet) och Sparo. Sparo har dessutom gått steget längre och erbjuder spartips för idioter. Han är generös den killen vill jag lova. Vi anser inte att man behöver uppfinna hjulet igen men vi vill komplettera listan lite med ett lite annorlunda spartips. 

Sköt om era tänder! Häromdagen var jag hos tanläkaren och betalade 1.055 kr för att ta lite bilder på tänderna, polera lite, fila lite och snygga till garnityret. Drygt 1.000 kr för en knapp timme! Det är mycket pengar det och i min desperation över att ha fått betala så mycket försökte jag skämta lite med tjejen i kassan genom att kommentera det faktum att jag har ju skött mina tänker "får jag inte rabatt då?".  

-Det är ju det du får; du behöver inte komma tillbaka och betala ännu mer för att laga.

Var svaret. Och det har hon ju helt rätt i och det är därför jag skriver detta inlägg. Jag har använt tandtråd med hyfsat jämna mellanrum och jag borstar noggrant. Ja jag sköljer till och med flour ibland. Det har just besparat mig en tusenlapp. Visst kan dentalprodukter vara dyra men är man smart och köper när det är bra pris går det att komma billigare undan. Willys har med jämna mellanrum stora tandkrämstuber för 10 kr (normalpris 18 kr) och då är det bara att köpa 2-3 st så räcker det garanterat till nästa rea. Samma gäller tandborstar. Tandtråd och flour är lite värre men man kan börja med att köpa på Willys istället för på Apoteket så har man redan där sparat lite pengar. Kan man dessutom hitta ett tillfälle när det är nedsatt pris så blir det ännu bättre. Tandtråd går det åt förhållandevis lite och här är det billigaste faktiskt att köpa sån där gammaldags tråd som man knyter i en ring och sen skär sönder fingrarna på. Nymoderniteter som plackers mm är bara för rikingar och inget annat än rent slöseri.

Jag har nu fått bekräftat att mina tänder är i toppskick och jag tror att självaste greve Drakula skulle blivit avundsjuk om han sett dem. Dessutom "tjänade" jag ju pengar då jag slapp komma tillbaka till dyra tandläkaren.


Läs mer på Aktiepappa7 kommentarer:

 1. Ja att sköta tänderna är ett bra spartips. Sen är det ju ingen som tvingar dig att gå till tandläkaren. Vill du gå var 5:e år och ta bort lite tandsten kan du ju göra det också om du vill. Har man ärftligt dåliga tänder kanske det lönar sig att gå på tätare kontroller. Jag går vartannat år och har inte haft några hål eller andra problem sen barnsben. Borstar med hederlig manuell tandborste och kör lite tandtråd ibland. Finns hur mycket märkliga produkter som helst för detta, men tandkräm köper vi av känt märke när Jula säljer för 5-10 kr styck. Köpte 15 tuber, räcker säkerligen ett antal år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Jag har ett intervall på 18 månader vilket känna rimligt. Det är dessutom bra att gå hyfsat frekvent då iaf jag tenderar att sköta mina tänder extra bra i anslutning till besöken. :)

   Och precis som du skriver så finns det både dyra och billiga sätt att sköta sina tänder. Jag försöker välja så billigt det går utan att tumma på kvalitén.

   Radera
 2. Tack för påminnelsen om tänderna. Skjutit upp och skjutit upp igen. Riskerar att bli dyrare och dyrare. Ett bortglömt kapitel i ens sparliv. Dumsnål är ett uttryck som kan passa in här.
  Mvh EDS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kan vara klokt att gå regelbundet av ovan nämnda anledning sånt att då hinner det aldrig bli helt katastrofalt dåligt. Har en vän som struntade i tandläkaren i ett antal år och när han väl gjorde slag i saken blev det DYRT...

   Radera
 3. Jag kör på en tandförsäkring som kostar mig 61:- i månaden. Jag blir då kallad till undersökning av tänder var 18e månad (som jag inte behöver betala för) samt att försäkringen täcker alla eventuella ingrepp som behöver göras om det skulle vara något fel på tänderna.

  // Frilans

  SvaraRadera
 4. Själv betalar jag 50:- när jag går till tandläkaren, samma pris oberoende vilken tandläkarbehandling jag får. Kan verkligen rekommenderas.

  SvaraRadera
 5. Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-BACK
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.