tisdag 3 januari 2017

Videoburst - en tjänst i tiden

Trogna läsare av bloggen har säkert läst om sommarens test med nyintroduktioner. Om ni mot förmodan missat det så går det såklart att läsa det här.  Ett av företagen som introducerades var Videoburst. Jag hade i ärlighetens namn ingen aning om vad deras verksamhet bestod av eller vad det var för företag. Jag tecknade aktier för att företagsnamnet lät roligt och för att de flesta introduktioner gått bra under året. Det var ju lite av introduktionsfeber på Stockholmsbörsen.

Videoburst tjänst innebär att man enkelt kan skapa video för tex reklamfilm, utbildning, presentationer, instruktionsvideor och mycket annat. Man väljer enkelt en mall ur deras publika bibliotek och fyller på med egen text och bilder. De kan självklart även skräddarsy och skapa en mall baserat på just dina behov och din grafiska profil. Det går enkelt att uppdatera och anpassa innehållet till olika erbjudanden mm. Kort sagt kan man säga att Videoburst erbjudande ligger väl till i tiden och som jag har förstått det handlar det om en lite enklare (och billigare) tjänst. Det är helt gratis att testa och det har vi såklart gjort i samband med att vi ville hälsa bloggläsare och bloggkollegor God Jul. Julhälsningen går att titta på här

Bransch: IT
VD: John Goliats
Omsättning: 2.700.000 kr (9 månader)
Börsvärde: 28.560.000 kr
Antal aktier: 14.000.000
Aktiekurs: 2,05 kr
Direktavkastning:---
P/E-tal: negativt

De största ägarna i Vidoeburst

Ns Ventures AB                          29.69%
Flycam AB                                  15.24%
New Equity Venture Int Ii AB    11.55%
Dfs Consulting AB                       3.16%
Göran Månsson                            2.64%

Under ovanstående introduktionstest tecknade jag en liten post med förhoppning om att sälja dem efter en dag eller två med några procents vinst. Nu gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig och Videoburst tappade direkt när de började handlas på Aktietorget den 21 juni 2016. Det gick dock tidigt att se ett mönster i aktien och efter att ha snittat ner mig vid något tillfälle kunde jag kliva av med drygt 10 % i vinst. Handeln var och är sporadisk och aktien är extremt volatil. Det kan svänga 10-15 % på en dag och under sommaren och hösten har Videoburst varit den aktie som det handlats i mest hos Aktiepappa. Ett hyfsat rejält innehav med GAV på 2,46 finns kvar sedan tiden då aktien handlades mellan 2,50 och 3 kr i höstas men det har jag kompenserat med att handla småposter och göra 800 kr och 1 000 kr i vinst per affär tillräckligt många gånger på en av de andra depåerna.

I takt med att kursen har pendlat mellan 2 och 3 kr har Videoburst tecknat avtal med Elgiganten och Skruvat.se samt inlett en satsning på Youtube-annonsering.  Omsättningen de första 9 månaderna 2016 uppgick till 2,7 miljoner kronor med en förlust på 2,3 miljoner. Detta ligger helt i linje med planerna då företaget är under utveckling. Det som är glädjande är att omsättningen växer lavinartat samtidigt som förlusten minskar en aning och förhoppningsvis kommer vinsterna vad det lider.  I dagsläget handlar Videoburst i första hand om relativt snabba swingtrades för vår del och företagets lönsamhet är faktiskt underordnad men det är självklart att ju bättre det går för företaget desto fler vill äga aktien och ett stort intresse driver ju kursen.


Sammanfattningsvis tycker vi att aktien är rolig att handla med samt att Videobursts affärsidé ligger i tiden. Risken är mycket hög och omsättningen i aktien är periodvis mycket låg. Idag gjordes endast 10 800 affärer i Videoburst.5 kommentarer:

 1. Kul med dessa frimärksaktier. Hög risk, men fina möjligheter att tjäna pengar.

  Jag följer själv flera bolag i denna kategori och det jag ligger tyngst i är Maha Energy. Intressant bolag med erfaren ledning från både Lundin och Tethys tex.

  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är roliga att handla med även om jag inte rekommenderar att sätta alla sina pengar i dem direkt ;). Nackdelen med Videoburst är framförallt att det är dålig omsättning vissa dagar. De flesta dagar faktiskt..

   Radera
 2. Hur ställer ni er inför Videobursts nyemission med företrädesrätt? (Sista svarsdag 4e Juli?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har valt att teckna. I och med att vårt innehav numera är ganska litet känns det inte värt att sälja teckningsrätterna och just nu handlas aktien en bit över teckningskursen.

   Radera
  2. Sista svarsdag är 5 JUNI om jag förstått rätt.

   https://aktietorget.se/finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS0013C1D&Language=1

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.