torsdag 12 januari 2017

Nordnets kreditkort

Idag använder Aktiepappa sig av ett Mastercard via Handelsbanken. På grund av ett relativt omfattande engagemang i banken är detta kort idag fritt från avgift. För att säkerställa att jag aldrig hamnar i butikens kassa och inte kan betala har jag även skaffat ett gratis Visakort via Volvofinans. Det var egentligen en vän som jobbade där som uppmärksammade mig på att det kan vara bra att ha ett extra kort som alternativ till det vanliga kortet. Det har fått hänga med och det används kanske en gång om året om något med det ordinarie kortet krånglar eller om det är oklart om det finns pengar på det vanliga kortet vid något större inköp.

Nu har dock tiden kommit till att undersöka om det är dags att byta detta kort till något annat. Vad finns det för kort på marknaden som kan vara värda att byta till? Flera olika bloggare har undersökt detta. Bland annat har Slimis skrivit ett inlägg om det som verkar vara ett av de bästa korten: Preem. Preem lämnar en fin ränta på insatta pengar med vilket är en fördel. Även den skånska ”rikedomsscoachen” (kan inte låta bli att småle åt den titeln) har kollat på detta och om man kan stå ut med den jobbiga dialekten så är hans sammanställning väldigt bra. Jag rekommenderar dock att man läser istället för att titta och lyssna på videon. Han kommer fram till att OK/Q8 har det bästa kortet men de verkar ha sänkt räntan sedan dess så var uppmärksam på det om ni tänker byta till deras kort.

Helt klart är att de kort som är gratis är de som rekommenderas från såväl mig som ovanstående skribenter. Värt att nämnas är att självklart skall fakturan betalas direkt. Utnyttjar man den räntebelagda krediten är man en förlorare direkt så gör inte det. I nästa steg vill man ju komma åt de kort som ger återbäring och det ligger nära till hands för mig att titta på Handelsbanken där jag ändå är kund.

Handelsbankenhar ett fint upplägg där man får en premie insatt på ett fondkonto iHandelsbanken. Premien är beräknad på 0,2% på det du handlar för och räknas av när man handlat för jämna 20.000 kr. Inga stora summor såklart men det är ett smart sätt att faktiskt lära folk som handlar med kreditkort om fonder. Och tro mig, den vanliga kreditkortskunden behöver det!

Nästa kort som jag kollade på var Norwegians Visakort. Norwegian ger 1% cashpoints per köp och fler poäng på köp av Norwegians flygresor. Cashpoints kan sedan användas till resor med företaget. Kortet är kostnadsfritt och här finns en hel del förmåner också och så länge man inte utnyttjar krediter är det inte alls dumt faktiskt. Dock hade jag hellre föredragit att få pengarna i en fond likt Handelsbankens upplägg. Själv har jag faktiskt skaffat ett Norwegiankort som jag använder när jag gör utlägg för de företag jag jobbar för. Detta ger mig cashpoints utan att någon behöver förlora något på det och till våren räknar jag med en kostnadsfri resa för mig och Aktieflickvännen till Italien med hjälp av dessa cashpoints.

Ur tankarna med Norwegian och Handelsbanken föddes tanken i Aktiepappans huvud att det är synd att inte något företag som jag verkligen tycker om (tex Nordnet) har ett kort likt Norwegian med lite fina förmåner samt en återbäring som investeras i någon av deras fonder. Det kanske är för mycket att begära 1 % återinvesterat i Nordnets Superfonden men 0,2 % som Handelsbanken har borde gå att lösa. För ett antal år sedan hade Nordnet ett bankkort men det lades ner på grund av att efterfrågan var för låg om jag förstått det hela rätt. Med ovanstående upplägg kan jag inte tänka mig att det blir för låg efterfrågan på Nordnets kreditkort.

Detta är alltså en uppmaning till Nordnet att skaffa ett Nordnet-kort enligt ovanstående upplägg. Jag är helt säker på att när det blir verklighet kommer såväl jag som andra bloggare och andra investeringsintresserade att sprida ordet om Nordnets oslagbara kreditkort över Sverige.

Jag har för avsikt att skicka detta blogginlägg till Nordnet och se om de nappar på idén. Vad tror ni, kommer det bli verklighet?
19 kommentarer:

 1. Ta en titt på Shells Mastercard. Jag hade OKQ8 tidigare men när de sänkte återbäringen gick jag över till Shell.

  Bonusen används till att fylla på dotterns pangamaskinsdepå, många bäckar små.

  Ett Nordnet Mastercard med 1% återbäring som sätts in i superfonder skulle vara som en dröm.

  SvaraRadera
 2. Bra där, jag ställer mig bakom ett upprop om Nordnetkortet kopplat till superfond!

  Använder av gammal vana SEB:s Mastercard. Inga bonusar såvitt jag vet, men familjens samlade engagemang i banken ger oss en bra bolåneränta, vilket har rätt stor inverkan på familjens ekonomi.

  SvaraRadera
 3. Nordnet kort med ett sådant upplägg skulle jag nappa på direkt.

  SvaraRadera
 4. Med Shells mastercard kan man även betala räkningar via Betalo.se utan extra kostnad samt ger 2% ränta på pengar dom sätts in på kontot. Bästa kortet jag hittat.

  SvaraRadera
 5. Amex SAS-kopplade kort är min favorit för service och förmåner. Det är inte gratis på något sätt.

  SvaraRadera
 6. OM man har koll på sin ekonomi, eller som en kompis till mig uttryckte det, "ett kort för vuxna personer" så är Preemkortet kanon. Jag har kört det ett halvår nu och jag är så nöjd. Att jag faktiskt får riktiga pengar för 1% på allt jag handlar för gör att jag nästan uteslutande använder detta kort. Den enda nackdelen som jag hittils funnit var att sparbanken drog 30:- för att jag tog ut cash i deras automat- surt men i fortsättningen använder jag mitt vanliga sparbanken kort om jag behöver kontanter.
  // Procentpanik

  SvaraRadera
 7. Det där med att "efterfrågan var låg" känns som en väldigt usel ursäkt från Nordnet. Jag tror snarare att det var Nordnet som var totalt kass på att marknadsföra och lansera produkten, eller att ens ta reda på vad olika kundsegment vill ha. Dessutom lägger de ju alla sin vakna tid på att marknadsföra den där skiten med Shareville (dvs en totalt onödig grej). Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 8. Tack för omnämnandet Aktiepappa. Jag tycker också Avanza eller Nordnet borde komma med något liknande kort. Skulle säkert kunna skaffa mer trogna kunder. Finns något liknande kort som återbäringen investeras i deras fonder. Dvs en del av det du shoppar sparas till framtida pension. Minns inte vad kortets namn var men minns att fonderna var dyra och återbäringen inte så bra som det verkade. Ett Avanza kort med 1% återbäring som går in på Avanza Zero eller ISK kontot hade vart det bästa :D Mvh Slimis

  SvaraRadera
 9. det låter som en bra idé. skulle även kunna appliceras på bolån. ränta x%, y% rabatt om man investerar rabatten.

  SvaraRadera
 10. Är du lider ekonomiskt eller behöver du en akut kontanter för att betala dina räkningar? Och du vill ta risken att förvandla ditt eget liv. Försök och få din ATM tomt kort idag och vara bland de lyckliga ens som drar nytta av detta kort. Detta ATM-kort sätts i stånd att hacka sig in några bankomater överallt i världen. Jag måste veta om denna tomt ATM-kort när jag letade efter arbete på nätet om en månad sedan. Det har verkligen förändrat mitt liv för evigt och nu kan jag säga att jag är rik eftersom jag är ett levande vittnesbörd. Ju mindre pengar jag får i en dag med detta kort är $ 3000. Redan nu och sedan fortsätta pumpa in pengar på mitt konto. Även om kortet är olagligt men det finns ingen risk att fastna. Den är programmerad på ett sådant sätt att den inte kan spåras och har även en teknik som gör det omöjligt för CCTV-kamera för att detektera dig när man använder den. För mer information om hur man får din i dag kontakt speedhackersnetwork001@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Are you suffering financially or do you need an urgent cash to pay your bills? And you want to take the risk of transforming your own life. Try and get your ATM blank card today and be among the lucky one's who are benefiting from this card. This ATM card is set capable of hacking into any ATM machines anywhere in the world. I have to know about this blank ATM card when I was looking for work online about a month ago. It has really changed my life forever and now I can say I'm rich because I am a living testimony. The less money I get in a day with this card is $3,000. Even now and then keep pumping money into my account. Although the card is illegal but there is no risk of being caught. It is programmed in such a way that it cannot be tracked and also has a technique that makes it impossible for the CCTV camera to detect you when using it. For details on how to get yours today contact speedhackersnetwork001@gmail.com

  SvaraRadera
 12. Letar du efter en mycket äkta lån till ett överkomligt ränta på 3% enligt ett gynnsamt lånevillkor?

  Behöver du ett lån för att betala din skuld eller att betala dina räkningar? Har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner bara för att du har en låg kredit värdering? Behöver du ett lån eller finansiering av någon anledning såsom:

  * Fordons Loans
  * Real Estate lån
  * Business lån
  * Hypotekslån
  * Bostadslån
  * skuldkonsolidering lån
  * Personliga lån

  Obs: Vi ger ut lån för bara 3% ränta årligen.

  Intresserade personer bör kontakta oss via e-post: russell.credit40@gmail.com att göra det möjligt för oss att öppna ett lån bearbetning fil.

  Kontakta E-post: russell.credit40@gmail.com

  Med vänliga hälsningar,
  John Ahmed

  SvaraRadera
 13. UPPMÄRKSAMHET:

  Behöver du en brådskande lån? är du i skuld? behöver du akut lån för att finansiera ditt företag ?, har du nekats av din bank, oroa dig inte mer, Våra tjänster är snabb, enkel och säker lån nu oavsett omständigheter. Låna upp till € 2000 - 10,000.00 euro Idag är vi finansiär agent företag som är villigt att låna med prisvärda räntan Vi levererar lån till alla kategorier av privatpersoner , företag, företag, och alla typer av företag organisationer, däribland verklig fastighetsinvesterare , vi ger lån till måttliga procenttal. Vi är certifierade, registrerade och legitima fordringsägare . Kontakta oss med lån informationen på denna e-post: johnholtservice@gmail.com

  Obs: Du kommer att förvänta sig en preliminär svar och finansiering inom 24 timmar

  Hälsningar.
  John Holt

  SvaraRadera
 14. Behöver du ett lån? Om ja! Kontakta Ocean Finance och inteckningar Limited belopp för små och stora lån. Vi ger ut lån på 2% ränta. Kontakta oss via e-post idag från häst oceanfinance459@gmail.com Vi ger också ut. £ 5000 pund för pund 100 miljoner till privatpersoner och företag, är kredit öppen för alla, oavsett nationalitet.

  SvaraRadera 15. Letar du efter ett lån? Du är den rätta platsen för dina lån lösningar här! barry hamilton medel Limited att bevilja lån till företag och privatpersoner på en låg och prisvärd ränta på 2%. vänligen kontakta oss via e-post via: (barryhamiltonfunds@gmail.com)

  SvaraRadera
 16. Behöver du lån till projekt, investeringar, personliga lån, lån till företag, bostadslån, studielån, konsolidering och lån för olika projekt? för dem som vill få ett lån från vårt företag bör kontakta oss idag på: thomasloanservice11@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Vi erbjuder olika lån till privatpersoner (personliga lån) och samarbeta organ på en ränta på 3% per annul.This är att hjälpa dig att nå dina ekonomiska åtaganden, särskilt med den pågående globala finanskrisen . Du kan låna mellan 1000 - 50 miljoner (pund, euro eller dollar) för ytterligare förfrågningar kontakta oss via e-post (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) Hälsningar.

  Lån erbjuda brådskande.

  SvaraRadera
 18. God dag alla som läser detta sant livshistoria. Mitt namn är fru Linnea från svenska, en ensamstående mamma med 2 barn. Jag har möter så många dåliga erfarenheter i livet söker en legitim lån på nätet, jag bad och jag tror att Gud riktat mig till detta lån företag på internet med namn {MRS LINDA ROBERT LÅN FIRM} de hjälpte mig med $ 250 000 00 efter drygt 4 månader kontakt så många falska långivare på nätet, skulle jag råd du mina systrar och bror eftersom jag är en riktig och hängiven katolik dam skulle jag råd du kontakta fru Linda nu snabba och enkla lån finns detaljer nedan.


  MRS LINDA ROBORT LÅN FIRM

  e-post: mrslindarobertloanfirm@outlook.com

  https://mrslindarobortloanfirm.yolasite.com/

  SvaraRadera
 19. Hej.
    Am Mr Kelly Walta legitima lån långivare med heder och skillnad som ger unik möjlighet att lån till privatpersoner , företag, försäkring osv Är du i någon ekonomiska svårigheter eller i behov av lån för att investera eller behöver ett lån för att betala dina räkningar inte ser mer like're här för att göra alla dina ekonomiska bekymmer ett minne blott. Vi erbjuder alla typer av lån i någon valör av valuta i en takt av 2% utan upfront avgift. Jag vill använda denna möjlighet att låta veta att vi är redo att hjälpa till med någon form av lån för att lösa din ekonomiska problem. Ja, då nu via e-post (kellywaltaloanfirm@gmail.com) för mer information är du mycket välkommen.

  SvaraRadera