fredag 27 januari 2017

Årets sämsta affär -33%

I september 2016 fick jag via en artikel om Lars Johan Jarnheimer upp ögonen för det innovativa företaget Seamless distribution. De har en plattform för digitala betalningar och det är något som jag verkligen tror på. 

På ren magkänsla köpte jag aktier i Seamless och när de tappade snittade jag ner mig lite och sen lyckades jag kliva ur när de stod på topp. Sen när de tappat ca 20 % började jag köpa igen i tron om att de skulle studsa tillbaka igen. Det gjorde de inte och trots ett antal nya köp för att sänka mitt GAV är Seamless den sämsta investeringen jag gjort på länge. I och för sig får man ta med ett antal tusen i vinst första vändorna iberäkningen men Seamless kvalificerar sig ändå som 2016 års sämsta affär. Men som vi alla vet finns det ingen som bara gör bra affärer på börsen.


Vilka felinvesteringar gjorde ni 2016?Läs mer om Seamless distrubution
Seamless; ett Swish med bonus
Seamless går upp 36 %

32 kommentarer:

 1. De två första är i dag plus men lite otur med tidpunkten av köpen.

  Autoliv dagen innan de gick ut om återkallande av bilar, minus 10% på en dag.
  Nordea två veckor innan Panama skandalen, minus ca 25%.

  Och den stora i 2016 som bevisar det kan alltid försätta neråt, Renonorden in på 16kr ca en månad innan de gick ut med meddelande om att de ska göra nyemission, minus ca 70%.

  SvaraRadera
 2. För min del är det helt klart Novo som svider mest:/

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 3. För egen del är Alligator Bioscience och Ripasso Energy just nu nere i de trakterna. Har dock bestämt mig på att vara långsiktig där då det är mycket små innehav. Återstår att se hur kursen utvecklas när rapporter släpps nästa gång.

  SvaraRadera
 4. Everysport och Fastout inga kul val för mig 2016. Sitter dock kvar i båda i väntan på exit...

  SvaraRadera
 5. Fast den här var ganska lätt att undvika, ett skräpbolag som aldrig gått med vinst. Att dessutom försöka trejda i ett sådant bolag är som att be om förluster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket av dem menar du? Seamless eller något av de andra här i kommentarsfältet?

   Radera
  2. Tänkte på Seamless Distribution som aldrig gått med vinst, har obefintlig historik och är ned 90 % senaste tre åren.

   Radera
 6. Skönt att höra att man inte är ensam iaf.

  Det skrivs ofta om de bra affärerna man gör men det är lärorikt och intressant att läsa om de dåliga med.

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt inte gjort några katastrofala affärer på tämligen länge. Mycket beror det nog på processfokus, dvs jag gör i princip inga affärer alls på magkänsla numera. Rena redovisningsbedrägerier har man väl trampat in i ibland, som tex Vardia, men där gick jag ur i tid. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där! Jag brukar hålla de stora summorna i stabilare papper men jag kan vara lite spontan med mindre summor.

   Radera
 8. Tänkte på Seamless Distribution som aldrig gått med vinst, har obefintlig historik och är ned 90 % senaste tre åren.

  SvaraRadera
 9. Det stämmer och just idag är jag inte sen att hålla med dig. Men om vi ska se det hela ur ett större perspektiv så är det är inte så konstigt att ett företag gör förlust medan de bygger upp ny teknik. Tesla är ett bra exempel. De har också gått upp och ner och sällan gjort vinst. Den dag de gjorde det stack aktien rejält.

  Jag tror på seqr (Seamless kontantfria betallösning) tex och att den typen av lösningar är framtiden. Det gör även Willys, MC Donalds, Nordic Wellness, Hemköp, Mekonomen mfl som använder dem.

  SvaraRadera
 10. Köpte in en post Telia. Impulsivt köp. Sålde med 300 kr förlust. Svider ordentligt att hålla på med aktier ibland. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst gör det! Men ingen gör BARA bra affärer.

   Radera
 11. Spelmissbrukare brukar ofta berätta om de stora vinsterna de fått. Men sällan hör man när det gått dåligt. Under den tiden jag har handlat med aktier har börsen i princip bara gått upp. Jag hade i början stopp loss på aktier och tack vare det har jag undvikit någon större förlust. Men jag är säker på att en dag åker man på en rejäl tabbe. Jag är dock inte bekväm att handla i small och mid Cap aktier. Av den anledningen har jag fått för mig att risken i alla fall är mindre. Den dagen det blir en ny kris blir det värre. Var nog inte det roligaste att vara med vid finanskrisen om man hade en rejäl depå. Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har såklart rätt och de missar jag gjort har mest handlat om Aktietorget mm där det finns en och annan äkta chansaktie ;).

   På de stora listorna har vi å andra sidan Telia, Ericsson och Eniro som gått mellanbra så även om det är tryggare där så är inte Large cap fritt från risker direkt men jag förstår vad du menar Slimis.

   Hoppas din fredag är riktigt go!

   Radera
  2. Har du helt rätt i :) Ha en bra Lördag :D Mvh Slimis

   Radera
 12. GCOR sved ordentligt i min portfölj, inte skoj, men räddade tillbaks en del med Dividend. Just nu är Ripasso en surdeg, men den tänker jag ha långsiktigt så där får framtiden utvisa om det var ett bra eller dåligt köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som sagt ingen som bara gör bra affärer. Förhoppningsvis har de andra bolagen i portföljen kompenserat förlusterna.

   Radera
 13. Den sämsta affären jag gjort är nog Ericsson tror jag. Blev bara -600 kr men ändå helt klart min sämsta affär. Jag förstod mig inte på bolaget när jag köpte och det fick jag ångra. Avråder däremot ingen att köpa Ericsson, men har insett att det inte är ett bolag för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt du räddar situationen där KTM ;).

   Radera
 14. Mitt sämsta innehav nu och min sett till rena pengar sämsta investering någonsin är H&H, -77,330 i skrivande stund. Min sämsta investering någonsin är när jag i ett aktie-SM spekulerade i att den holländska flygplanstillverkaren Fokker inte skulle gå i konkurs. Resultatet blev konkurs och -100%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj aj, 71 lax är pengar det. Men är det någon aktie som jag personligen tror på så är det HM. Det gör uppenbarligen du med. Vi får se om vi har rätt. I veckan blir det rapport i HM. Det kan bli spännande.

   Radera
  2. Tror.. vet inte vad jag skall tro. Hoppas är väl kanske rätt ord.

   Radera
  3. Hahaha! Jag känner igen känslan.

   På tal om tro så vill jag slå ett slag världens världens bästa religion: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret

   Radera
  4. Jag antar att du har en rätt så bra dag på börsen idag Krösus? ;)

   Radera
  5. Mjo idag är väl den svenska portföljen upp 25,000 eller nåt sånt. Tidigare uppstudsar i HM har dock rätt snabbt försvunnit. HM hade ett "lån" till mig också som skulle betalas i maj men nu har de begärt uppskov med halva beloppet och jag får resten först i november.

   Radera
 15. För min del var den sämsta affären Interfox. Hade köpt en chanspost innan deras första exklusivitet skulle gå ut med den potentiella köparen av oljefältet. Eftersom att aktien hade så hög volatilitet så swingade jag även i den med ett högre belopp. Helt plötsligt börjar aktien tokdroppa men jag tänker att det inte är någon ide att sälja när jag ligger så mycket back, utan tar beslutet att hänga kvar och hoppas att aktien tar sig upp så att jag åtminstone kan minska förlusten, men då handelsstoppas aktien. Den har nu varit stoppad i över två månader. Ligger 46% back på den. Inte speciellt kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj aj aj! Ja det är ungefär där jag sitter med mina Seamless, förutom handelsstoppet då. Men som någon sa, dessa förluster får ses som läropengar.

   Varför är Interfox handelsstoppad?

   Radera
  2. För att Ifox, enligt aktietorget inte levererar sådan information gällande affären att marknaden kan göra en vettig bedömning om hur mycket aktien ska vara värd.

   Radera
 16. Hej! Gjorde en noteringsspekulation i goldtown games som inte alls föll väl ut-20 %
  Å andra sedan gjorde jag betydligt fler lyckade noteringspekulationer.

  Dock i slutet av 2016 gick jag in en hel del i brinovas nyemission . En investering som hittills ser ut att kraschlanda har snittat ner mig en del nu, men är lite tungt att inte riktigt förstå varför mr Market är så missmodig kring bolaget nu. Kanske vänder det så småningom?!

  Mvh JFG


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja introduktioner har varit spännande under 2016. Vi gjorde ju ett test i våras/somras.

   http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/nyintroduktioner-2016-varen-2016.html

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.