fredag 10 februari 2017

Seamless Distribution +36 %

Seamless ökar med 36 %


Pressreleasen finns att läsa på Tradevenue.

En fin ökning av rörelseresultatet räddar dock inte aktiekursen även om jag gått från -33 % till -23 % på bara en vecka. Dock tror jag fortsatt på företagets affärsidé. Det ligger i tiden med digitala betalningar och få är lika väl förberedda för denna nya marknad än Seamless och SEQR. För att kunna sätta mig in i verksamheten ska jag faktiskt testa att ladda ner deras app och se om det funkar så smidigt som de ger sken av.

Härligt att företaget går bättre och bättre i alla fall. Det kanske är läge att köpa in sig lite mer i företaget?


15 kommentarer:

 1. vad tror du om fortnox? tror att det kan bli et bra konkurrent till klarna, med sin helhetslösning

  Alexandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har uppriktigt sagt dåligt koll på Fortnox men med tanke på Klarnas urusla kundomdömen så borde det vara lätt att slå sig in som ny aktör på den marknaden.

   Radera
 2. Har provat Fortnox bokföringsprogram och blev inte imponerad.

  Du ska bara köpa in dig med mer om du tror på bolaget. Kasta inte bra pengar efter dåliga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jobbiga är att jag tror verkligen på deras affärsidé men jag vet inte varför de aldrig lyfter. Men å andra sidan är kanske en resultatförbättring med 36 % just ett lyft...

   Som det ser ut nu sitter jag för tungt i dem för att vilja satsa mer pengar. Av just den anledning du skriver.

   Radera
 3. Själv börjar jag undra om inte SEQR är 2000-talets Betamax. Alla gillar lösningen, men ingen använder den och butikerna som erbjuder den vet inte om det själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! De marknadsför sin produkt...typ inte alls!

   Radera
 4. vi börjat använde fortnox på jobbet och efter att jobbat 10 år i branschen så är jag grymt imponerad, det bästa är... tycker jag... att de är ett system som kan integrera med nästa alla program ( stor marknadsfördel) samt att de har hela "kedjan" från bokföring till indrivning av fordringar. Jag tror på företaget, så jag kommer nog köpa på mig mer och mer:)..... Är ny på det här med aktier och fonder, men har blivit lätt beroende...haha. Kul å läsa din blogg och skönt att se att man har några aktier i som dig i sin långsiktiga portfölj....( så man inte är ute på helt fel vägar)

  alexandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. ser att jag har stavat som en analfabet..haha...e nog lite trött...men tack för en bra blogg

   Alexandra

   Radera
 5. Det är okej med lite felstavningar på en fredagskväll ;).

  Roligt att du gillar bloggen och att du kommenterar.

  SvaraRadera
 6. Härligt att du tagit igen lite av förlusten. Tycker själv du ska har byggt upp din portfölj med stora stabila bolag som jämt betalar ut pengar. Hade jag vart dig hade jag satsat mer på dessa. Du har ju Svolder som är expert på mindre bolag. Låt dom göra jobbet med de mindre bolagen ;) Bara hur jag tänker men vi alla är olika :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka råd Slimis och jag har ju merparten i stabila utdelare. Seamless är en väldigt liten del av portföljen och jag har köpt dem lite som ett alternativ till att spela på hästar eller lotto (vilket jag ALDRIG gör).

   Radera
 7. Ok bra att du håller dig fri från hästar och lotto :) Här blir det bingolotto ett par tre gånger per år. Annars spelar jag inte alls om pengar :) Finns det inget annat investmentbolag som är bra på småbolag som du är intresserad av? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag chansa lite så är det Ratos och Medcap jag skulle satsa på. De kör båda på onoterade mindre bolag.

   Radera
 8. Läste lite om bolaget o även laddat ner appen, men fastnade inte. Plus så var det bara Willys/Hemköp som hade tjänsten av dom butikerna jag brukar handla i, men vid kassan finns ingen info alls om att dom använder tjänsten. Jag gillar dock tänket att vi en dag blir kortlösa, och tillsammans med MyFC så är två framtidsbolag spikade. För ska vi betala med mobilen så måste laddningssituationen förändras, å där kommer MyFC in i bilden med deras bränsleceller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja marknadsföringen ac SEQR och Seamless är ta mig fan obefintlig. Inte konstigt att de inte lyfter ;).

   Jag har inte riktigt fastnat för MyFC och deras tjänster/produkter ännu men jag får kanske läsa på lite mer.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.