tisdag 7 februari 2017

28 försäljningar, del 2

 
Aktiepappa


28 dagarNu har det gått en vecka och 1/4-del av vår säljagrejermånad. Läs gärna första delen av #28dagar. Den har hittills resulterat i följande sålda varor:

·        Skidpjäxor                     250 kr
·        Leksaksfigurer               904 kr
·        Leksaksfigur                    91 kr
·        Snowboard                     550 kr
·        Skidor                            650 kr

·        Totala intäkter             2445 kr
·        Totala kostnader           190 kr
·        Netto                           2255 kr

Vi gjorde en liten felräkning när det gäller frakten. Ett räknefel gav en miss på en dryg hundralapp på en av de dyrare försäljningarna vilket känns lite dåligt men det är inte mycket att göra åt det. Samtliga ovanstående varor är nu antingen hämtade eller betalade och skickade. Blocket verkar vara bra för vissa saker medan Tradera verkar vara bättre för andra saker. Det gäller att välja rätt.


Dessutom har vi för tillfället fler annonser ute och vi kommer i slutet av veckan att komplettera dessa annonser genom att ge oss på en del av de kläder som ska ut på marknaden. Vi har svårt att bestämma hur vi ska göra med tajmingen för tillfället och vill gärna ha er input. Ska man invänta lönen i slutet av månaden och försöka få auktionerna att sluta då eller ska man bara köra på nu mitt i månaden? Det är ju sannolikt att fler väljer att tajma med lön vilket bör få till följd att vi har tuffare konkurrens då.


12 kommentarer:

 1. 904:- för leksaksfigurer va inte illa pinkat:) Var det någon typ av samlarprylar?

  Kul grepp med 28 försäljningar:)

  Vi kör ett rens här hemma med just nu med fokus på att få in lite extrapengar till en kommande resa.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Det var en hel samling med nån form av snurror och en del tillbehör. Beyblade. Jag var på väg att slänga dem. Sonen sa: "ingen är intresserad av såna längre" men tydligen var de det...

  SvaraRadera
 3. De som köper begagnat har väl mer koll på sin ekonomi och är inte så styrda av när lönen kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara men jag vet faktiskt inte. Däremot ska jag ta på mig att kolla på det så ge mig någon dag eller två så kommer det gå att läsa svar här på Aktiepappa.

   Radera
 4. Blivit rens på barnkläder här än så länge. Mer är på gång....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Vardagsekonomen! Jag har en bild av att småbarnsföräldrar är rätt bra på att köpa begagnat. Är det lätt att få sålt?

   Radera
  2. Jag köper nästan bara begagnat till vårt barn. Det är bra som köpare men inte som säljare. Om man ska sälja brukar man inte kunna få mer än 10-15 kr/plagget. Senast här om dagen såg jag en tjej som sålde ca 50 delar i storlek 80 i en facebookgrupp och hon hade lagt ut det för 200 kr. Jag frågade om hon köpt kläderna begagnade eller om de var nya och de var bara använda av ett barn, och ändå fick hon inte mer pengar än så för det.

   Radera
  3. Jag ser möjligheter här. Om man köper ett stort paket och sen säljer det i delar borde det gå att tjäna några kronor. Det gäller bara att ha tiden för det...

   I helgen kommer det bli nya försäljningar hos oss i alla fall. Får hoppas på bra business!

   Radera
 5. Jag upplever det som ganska tidskrävande att sälja via nätet. Lättare om man hittar någon fast köpare med barn som är i rätt ålder att fortsätta ärva/köpa. Annars är det nog barnloppis som är mest tidseffektivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i! Det krävs en del faktiskt. Men det får det vara värt. Jag väljer bort en timmes TV-tittande för att få igång några försäljningar. Och lägger man lite tid när man förbereder försäljningen med bra info så går det smidigare sen.

   Och Tradera är ett smidigt sätt faktiskt. Sköter sig själv lite mer än tex blocket.

   Radera
  2. Föredrar också Tradera. Fru Vardagsekonom provar Facebook ibland också.

   Radera
  3. Använde Facebook ett par gånger men blev avskräckt efter att fått mindre uppskattade inviter. Fördelen med fb är att det är gratis!

   /Aktieflickvännen

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.