fredag 3 februari 2017

Fredags tipset

Aktieflickvännen besökte glasbanken i veckan för att köpa lite bubbel. Det skulle firas lite fina rapporter från Investor, HM och Swedbank i veckan. Blev rekommenderad att testa Beaumont des Crayeres. Vanligtvis föredrar vi Champagne gjord på mer Chardonnay men denna är gjord på 60 % Pinot meunier, 25 % Chardonnay och 15 % Pinot noir. 


Måste faktiskt tipsa er som inte testat den att göra det. Med en prislapp om 210:- kändes den prisvärd och smaken var det verkligen inget fel på! Vi har efter att ha provat oss runt lite i bubbeldjungeln konstaterat att Crémant och Cava är inget för oss. Skillnaden mellan Dessa båda dryckessorter och Champagne kan av vissa bagatelliseras men de unika förutsättningarna som finns i området Champagne ger en egen smak.

Hoppas ni får en fin fredagskväll och kan fira fina rapporter som trillat in i veckan!

För den med intresse för champagne så har vi hittat en mycket trevlig sida med många tips på härlig bubblor och då särskilt Champagne. Missa inte deras provning av Champagneglas

16 kommentarer:

 1. Hitills är jag överväldigad av positiva nyheter i rapportflöden än så länge och fan vet om vi inte också skulle korka upp något bubbligt för att fira:)

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen att ni borde!

   Radera
  2. Äh vi kör som vanligt hummer fredag för att fira helgen! Gäller att lyxa med rätt saker. (ironi med tanke på nedskärningen i matbudgeten). :-)

   Radera
  3. Tur att hummer är överskattat ;)

   Radera
 2. Testade Cava i Barcelona för ett år sedan, ingen aning om namn/sort men på en lyxkrog förväntar man sig bra kvalitet. Ett glas = 120:- svenska kr och det smakade apröv! Faktum är att vi skippar vanligt champanj till förmån för muserande vin inte på grund av kosnad utan smak. Men alla tycker vi olika :-)

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det såklart. Personligen gillar jag de flesta Prosecco bättre än Cava trots att Prosecco framställs via en mycket tråkigare process och anses mindre fin än Cava.

   Radera
 3. Varit en bra vecka. Här blir det ett lagom stort glas av Tallisker Dark Storm.

  Trevlig fredagskväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett välförtjänt glas efter en riktigt bra vecka antar jag!

   Radera
  2. Tack. Den har varit bra, med mycket jobb. Imorgon är min sista jobbelördag på ett tag, vilket är skönt. Varit bra själva?

   Radera
 4. Beaumont de Crayeres är riktigt bra. De har även en finfin årgångschampagne från 2004 (Fleur de Prestige). Denna kostar en 50-lapp till och är fantastisk fin. Lite mjukare och med en angenäm doft av torkad frukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tack för tipset!! DEN måste vi testa!

   /Aktieflickvännen

   Radera
 5. Tack för tipset! Än har vi inget att fira i portföljen, men snart så när mars-majutdelningarna dundrar in så kanske... :) Snålgrisarna är lite tråkiga för vi firar inte på riktigt om vi inte uppnår de mål vi har satt ut. Hårt men sant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet ni vad ni kan köpa för en lagom peng när det väl är dags ;)

   Radera
 6. Själv firar jag sällan men tack för tips ;) Ha en trevlig helg du och aktieflickvännen :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma slimis!

   /Aktieflickvännen

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.