söndag 16 oktober 2016

Kickoff!

Efter att ha läst om ”miljonärinnan 30” och hans kickoff fick jag feeling och bestämde mig för att köra en kickoff ihop med Aktieflickvännen. Tanken på att verkligen gå igenom och sätta upp gemensamma mål borde vara en självklarhet och ofta gör man kanske det utan att skriva ner dem. Efter att ha haft en gratis helg på ett av västkustens Spa-hotell liggandes valde vi att utnyttja den och köra en riktig kickoff med spa, övernattning, god mat mm. Självklart fanns det en seriös plan med dagordning och allt. Kickoffen var indelad i en del för våra respektive privata portföljer och en del för vad vi skall göra med bloggen. 

Resultatet och planerna blev enligt nedan:

Plan för portföljerna tillsammans:
HM skall ökas så vi har totalt 1000 st. Köp om de går under 245 kr.

Planer för respektive portfölj:

Aktiepappa skall fylla på sin depå med 116 000 kr innan årsskiftet
Aktieflickvännens plan är fortsatt att fylla på sin depå med 6 000 kr per månad plus att fullfölja planen med att ha 130 000 kr kontant till januari och 150 000 kr till april.

När det gäller utdelarna ska aktiepappa öka i Axfood generellt och i Kinnevik när de går under 210 kr.
Aktieflickvännen fyller på med Ica och Investor och Tele2 får lämna portföljen. Tanken är att ökningen i Investor väger upp det eventuella tapp i diversifiering som ett bolag färre i portföljen innebär. Eventuellt utökas flickvännens portfölj med Kinnevik framöver. De delar ut bra och känns köpvärda strax över 200 kr.

JM, som är ett kort innehav egentligen, skall säljas när de når 240 kr och handeln i Videoburst fortsätter enligt planen: Köp under 2,50 och sälj på 2,80. Sen gäller det som vanligt att hålla ögonen öppna efter bra möjligheter.

Bloggen

Vi skall fortsätta med 3-4 inlägg per vecka. Dock skall det vara kvalitet i inläggen och inga inlägg som bara handlar om att skriva för skrivandets skull. Vi skall även införa ”veckans inspiration” där vi en gång i veckan skriver ett inlägg om något som inspirerat oss i det ekonomiska. Det kan vara en annan bloggare, en artikel i någon nättidning eller någon livs levande person. Vi ska även se till att få med Aktiepappa på Bloglovin. Detta verktyg där man kan samla sina bloggar för att följa dem enkelt kan ännu inte erbjuda Aktiepappa. Det måste fixas, flickvännen fixar.

Bloggen skall även kompletteras med ordentliga listor angående innehaven och dess utveckling. Aktiepappa skall ta tag i Google finance och lägga upp det.

Förutom att komma fram till en rad ekonomiskt viktiga beslut var helgen en 10-poängare hela vägen och vi har därför beslutat om avstämning och ny kickoff redan i januari. Som en avslutande kommentar kan jag passa på och ge ett riktigt bra betyg åt Taittinger Brut Réserve. Riktigt god ihop med en tapastallrik.

4 kommentarer:

 1. 116 000 kr innan årskiftet det var ingen dålig summa :) Var din flickvän intresserad av aktier innan ni träffades eller är det du som fått henne intresserad? 1000 Hm skulle jag också kunna tänka mig :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Som egen företagare brukar jag inte ta ut lön så ofta utan brukar ta ut vid behov. Och som en genuin snåljåp har jag inte så stora behov... Men på slutet av året brukar jag plocka ut så jag når upp till vettiga inkomstnivåer. Därav den rejäla summan. Man kan se det som årets samlade sparande och då är det snarast för lite.

  Aktieflickvännen var redan intresserad av aktier. Här har hon skrivit lite om det.

  http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/aktieflickvannen-jadet-finns-en-sadan.html?m=0

  SvaraRadera
 3. Trevligt med kickoff! Själv har jag fått min partner att intressera sig av aktier, även om jag tror att det till en början var ett smart knep hon använde sig av för att komma närmare mig och mitt sätt att se på världen. Nu har det börja vända och hon visar på en nyfikenhet, vilket är otroligt roligt!

  Tycker valet av inköp ser kloka ut, finner många av de i den egna portföljen. Tycker även frekvensen av inlägg ser bra ut, ser fram emot att ta del av kommande inlägg!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.