torsdag 14 september 2017

Tre stjärnor på Shareville och 85 % uppgång

Tre stjärnor på Shareville är det bästa man kan ha och innebär att man hör till de bästa 10 % på Shareville.
Vi har tidigare skrivit ett par inlägg om Shareville och inget av dem har varit ämnat att lovorda Shareville. Tvärtom skulle man kunna säga. Jag utgår från att de allra flesta av våra läsare vet vad det är för något. Klicka på någon av ovanstående länkar så får ni en förklaring om ni missat Shareville. Vår misstro mot Shareville har grundat sig i att alla portföljer där redovisas utan att visa innehavens storlek. Det spelar ingen skillnad säger vissa men vi hävdar motsatsen. Det spelar all skillnad för den som vågar chansa på en liten pytteportfölj kan nå en jättefin avkastning. Vissa har till och med blivit kändisar och byggt en karriär pga en kortvarig framgång på Shareville. Imponerande om man visat upp en rejält innehav men pinsamt om man prickat in två förhoppningsbolag som ryckt.

Istället för att bara gnälla tänkte vi att vi gör likadant. När jag flyttade alla mina innehav till Avanza hade jag tecknat några IPO:er som ännu ej noterats och därför fick jag lämna en slatt med pengar (ca 30.000 kr) på Nordnet. Dessa pengar har jag sedan använt i IPO-spekulationer. Jag har helt i blindo tecknat mig för alla nyintroduktioner som jag tror ska bli övertecknade och så snart de gått upp en del har jag sålt. Nu har detta kontot växt till drygt 60.000 kr och jag har tre stjärnor på Shareville. Gör det mig till en bra investerare? Nej inte alls enligt mig. Jag har köpt lottsedlar och lyckats vinna. Bra att jag vann men knappast min förtjänst. Vår portfölj på Shareville.

Adderacare

För att ta ett exempel så tecknade jag mig för Adderacare. Innan introduktionen ens genomfördes glömde jag av att jag tecknat dem. Jag visste inte ens vad Adderacare sysslade med. En dag märkte jag innehavet i portföljen och det hade gått upp med 100 %. Ingen insats av mig alls utan ren tur. 

Three Gates

Samma sak med Three Gates. De gick ner efter introduktionen men jag satt kvar och ett halvår senare köpte de upp någon trött konkurrents spel och kursen rusade. Jag missade att sälja för 56-57 kr där de toppade. Sen försökte jag komma ut ett par tre gånger och slutligen gick jag ut på 48 kr den 10 augusti i år. Mindre än en vecka senare vinstvarnade de och nu handlas Three Gates i 15 kr. Ren tur igen.

Omnicar

Jag tecknade och fick tilldelning i Omnicar. Köpte dem på 5,40 kr och sålde dem tolv dagar senare för 16,70 kr. Ren tur och inga stora pengar inblandade men en fantastisk procentuell resa. Idag handlas Omnicar kring 12,80 kr.

Cimco Marine

Samma sak med Cimco Marine där jag fick tilldelning 14,50 och gick ur på 21 kr tio dagar senare. Ingen analys, inget mer än lite research för ett blogginlägg och en riktigt fin resa. Idag står Cimco i 17,10 kr.


Som ni ser har ren tur resulterat i tre stjärnor på Shareville och även om det är roligt att få dessa stjärnor så visar vår idiotiska IPO-handel på svagheten med Shareville. Utvecklingen på 85 % uppgång på ett år är dock rolig. Tidigare inlägg i ämnet:

4 kommentarer:

 1. Skulle du rekommendera att "prov-köpa" lite inför varje IPO?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Inte på ren princip. Man vill bara åt de introduktioner som blir övertecknade. De som får mycket medialt utrymme och många köprekommendationer köper jag.

   I de introduktioner som inte blir övertecknade får man full tilldelning men de går oftast ner när de väl börjar handlas.

   Radera
 2. har också en sån portfölj. rena chansningar med lyckat resultat. https://www.shareville.se/medlemmar/srednq/portfolios/117979/yield

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.