måndag 7 augusti 2017

Uppgång med 208 %

Uppföljning av investeringen i Omicar 


Den 13 juli gjorde mjukvaruföretaget Omnicar premiär på Aktietorget och samma dag publicerade vi ett inlägg om Omnicar. Inlägget innehöll en del fakta och redovisade hur vi hade tecknat och vilken tilldelning vi fått. Det rörde sig endast om 960 st aktier. Aktierna tecknades i vår så kallade ”IPO-depå” i Nordnet. Eftersom merparten av våra aktier och vår handel sker å våra konton hos Avanza kan det ibland gå några veckor utan att vi tittar till Nordnet. Så skedde även denna gång.


Den 3 augusti var det i alla fall dags att titta till depån igen och döm om min förvåning när Omnicaraktien visade en uppgång på 235 %! Detta var en aktie som var tänkt att köpas i hopp om att överteckning sker och sen säljas med ca 20 % vinst någon dag senare. Men där någonstans kom i alla fall semestern i Jämtland med dålig täckning in och det var väl det som blev räddningen.

Omnicar tecknades för 5,40 kr och de såldes till slut för 16,70 kr. Inte den fina uppgången som 233 % innebar i alla fall 208 % upp på drygt två veckor. Det får anses okej tycker jag. Synd att investeringen var så pass liten bara men det är alltid lätt att vara efterklok.


Nu startar hösten och med det jakten på några nya intressanta IPO:er som vi tror på. Har ni som läser några tips?



Läs mer om Omnicar:
Omnicar noteras på Aktietorget

2 kommentarer:

  1. Över 200% på 2 veckor det kan man kalla snabba vinster. Grattis till en fin vinst :-) Får hoppas kommande IPO:er ger liknande avkastning ;)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ibland går det bra på IPO-fronten. Vår investering i Bambuser har gått lite sämre. En förlust på 5.000 kr men man får glädja sig när en av lottsedlarna visar vinst.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.