fredag 27 april 2018

Lånar ut bloggen för en dag

- Vi har idag lånat ut bloggen till en av våra samarbetspartners: Sverigekrediter. Självklart är ändå andemeningenatt det ska vara ett inlägg som ska skänka er läsare nytta och information. Vi får en liten ersättning för att låna ut bloggen.  -Det finns många sätt att spara pengar på. Att investera i värdepapper är ett väldigt proaktivt och aktivt sätt att göra detta. Förmodligen är det dessutom bland de roligaste sätten att spara pengar på. Det finns dock många olika sätt att spara undan lite extra pengar på, bland annat genom att helt enkelt skära ner på vissa kostnader. Detta kan visserligen låta tråkigt och begränsande, men det finns stora pengar att tjäna in på det sättet. I det här inlägget ska vi prata om hur du kan spara pengar genom att låna pengar.

Att låna pengar är för det mesta förknippat med konsumtion. Gemene man relaterar det till pengar ut, snarare än pengar in. Detta är en helt korrekt bild av kreditmarknaden i många fall – men det finns faktiskt vissa undantag. Många av oss har en stor del lån, kanske till och med vissa smålån som snabblån och smslån. Det är inte heller ovanligt att man har ett eller flera kreditkort. Vidare finns det många exempel då man har utnyttjat kreditgränsen på kreditkortet till fullo och fått börja betala många och dyra delbetalningar på sina kreditköp. Även om det inte rör sig om stora belopp som har lånats eller utnyttjats genom krediter så genererar de höga kostnader i det långa loppet. Det gamla ordspråket ”Många bäckar små blir till en stor å” stämmer väldigt bra in på sådana här situationer.
Som vi nämnde så finns det sätt att spara pengar på genom att ta lån. Detta låter förmodligen väldigt motsägelsefullt i och med att vi i texten här ovan precis nämnde att lån är en av anledningarna till höga och många utgifter. Däremot går det att komma ur negativa och illavarslande räntespiraler genom att lösa sina lån i tid. Detta går utmärkt att göra via ett så kallat samlingslån. Ett samlingslån syftar nämligen till att betala av dina tidigare krediter och lån. Vid en första anblick kan det låta som att samlingslånet blir dyrare än din tidigare lånesituation, men så är inte fallet.

Samlingslånet är så pass stort att det omfattar alla dina tidigare lånekostnader. Däremot är räntan mycket lägre än dina samlade räntekostnader som du haft sedan tidigare. Även om lånet i sig är stort så riskerar du i alla fall inte att betala onödiga pengar för höga räntor. Risken finns nämligen att dina tidigare räntekostnader börjar växa kraftigt genom ränta på ränta-effekten om man inte åtgärdar situationen så fort som möjligt. Ett samlingslån är ett väldigt effektivt sätt att sätta stopp för dyra räntekostnader.

Många stora långivare erbjuder samlingslån idag. Det kan dock vara svårt att veta vilken långivare man ska vända sig till för att få den bästa räntan på lånet. Därför kan det vara klokt att använda sig av en så kallad låneförmedlare. Istället för att du ska behöva kontakta ett stort antal banker för att förhöra dig om de bästa villkoren så kan du låta en låneförmedlare göra det istället. Ett exempel på en populär låneförmedlare är exempelvis Sverigekredit. Du kan besöka deras sida genom att klicka här. Tack vare Sverigekredit kan du spara såväl tid som pengar i och med att de förhandlar med bankerna åt dig för att sedan kunna erbjuda dig den bästa räntan på marknaden just nu.

Sammanfattningsvis kan alltså sägas att flera små lån kan lösas med ett större lån, ett så kallat samlingslån. Även om samlingslånet är större än alla de små lånen tillsammans så sparar du pengar på det här sättet i och med att räntan för det stora samlingslånet är lägre. På lång sikt blir det alltså billigare, även om det till en början kan kännas lite kontraproduktivt att teckna ett stort lån för att lösa gamla små lån. Tänk långsiktigt och spara mer!
6 kommentarer:

 1. Jag tänker så här:

  1) Om jag nu inte kan betala mina dyra skräplån med hög ränta, vad finns det då som säger att jag kommer att sköta mina betalningar till Sverigekrediter? Normalt funtade personer betalar av sina ofta små lån med hög ränta först av allt så fort det kommer in pengar. Tyvärr är det ju så att de pengar som kommer in till dessa individer inte går till amorteringar utan till fortsatt konsumtion.

  2) Jag gissar att merparten av Aktiepappas läsare har så pass bra koll på sin ekonomi att denna typ av upplägg är helt irrelevant.

  God helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen och tack för kommentaren. Delvis håller jag med dig men det är faktiskt en hel del av våra läsare som fortfarande kämpar med sin ekonomi. Alla har inte kommit till din nivå ännu.

   Ha en go helg du med.

   Radera
  2. Isåfall borde väl det enda rådet vara betydligt mer kortfattat? SKÄR hårt i utgifterna först. Sälj av de tillgångar du har. Klart.
   Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  3. Ja det där är ett generellt råd som de flesta bör följa.

   Radera
  4. Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska arbete, email: drogunduspellcaster@gmail.com jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Pengar stava / lycka till stavning
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Skyddsspel
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. viktminskning stavning
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
   11. Graviditetsstavning

   Radera
  5. Jessica verkar gilla googletranslate... ;) Lycka till med allt Jessica.

   Till våra riktiga läsare: Lyssna inte på den där Jessica eller andra robotar som skriver här på bloggen. Det är ett jävla spammande från dem just nu.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.