söndag 28 maj 2017

Sparkvot 52,7 %

I fredags trillade månadens lön in på Aktieflickvännens konto. Årets löneförhöjning är i och för sig klar men den har ännu inte utbetalats och likt bloggkollegan Vill ha allt blev det en höjning. Lite bättre höjning än väntat faktiskt vilket ger utrymme att spara ännu mer nästa månad. Eftersom lönen varierar från månad till månad brukar det göras en uträkning lite innan den trillar på kontot för att ha ett mål om hur mycket det finns utrymme att spara. De fasta kostnaderna brukar vara de samma men sen finns det några utgifter som kommer med jämna mellanrum. Aktieflickvännen lever mer eller mindre efter veckobudget och därför kan överskottet efter att budgeten är uträknad överföras till Avanza. Denna månaden blev det en sparkvot om 52,7%, vilket man inte kan klaga på! 


13 kommentarer:

 1. Imponerande att du kan nå en sådan fin sparkvot, där har jag sannerligen en hel del att lära! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja jag är faktiskt nöjd med att kunna uppnå sparkvoten jag har utan att leva allt för snålt. Dock har det tagit tid att eliminera små och onödiga utgifter. Och undvika alltför mycket fasta kostnader. Tänker till en extra gång innan jag spenderar pengar numera.
   Att sätta upp sparmål är det bästa! :)

   /Aktieflickvännen

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) Kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   Genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
  3. Bra där, Theresa!
   Bättre spaning av Aktiepappas GF dock, så jag tror jag gör i hennes fotspår istället.

   Radera
  4. Det förstår jag!
   Framförallt gillar jag att ni inte lever allt för snålt för det är inte något vi vill göra eller gör själva.
   Så blir lättare för mig att inspireras då ni inte lever på nudlar utan barn i en husvagn för att få hög sparkvot :)

   Radera
  5. Ja Mc Shell, jag tror verkligen att det är en bättre idé än Theresas grejer ;).

   Radera
 2. Imponerande sparkvot. Har själv ofta lyckats ligga runt 50 % men har blivit svårare nu när man har 2 barn i familjen. Men man får kämpa på så gott det går :) Grattis till löneökningen iallafall :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Väldigt imponerande.
  Jag förstår dock inte hur ni lyckas. Vad för fasta kostnader har ni, jag tänker på t.ex. bil och boende? Så länge man har boende känns det som att man antingen har ett stort lån, eller en del utgifter för renoveringar etc.

  Det skulle vara intressant att få höra lite kring vad för kostnader ni har lyckats kapa (såvida inte det redan finns i en annan blogg post).

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus, utan att bli allt för lång i mitt svar ska jag försöka ge lite info. Detta är flickvännens sparkvot och hon lever efter en riktigt slimmad budget, har en billig lgh, tjänar rätt så bra med cash. Bil är en stor kostnad här men vi har varsin hyfsad bil. Vill ju kunna åka till varann ;).

   Jag har ett hus utan bolån och jag har skalat bort det mesta; TV-licens, mobiltelefon, bil och alla bilkostnader, onödiga försäkringar, abonnemang av alla dess slag. Jag planerar mat mm efter vad som är bäst pris. Handlar nästan allt på Willys.

   Bil och telefon har jag via jobbet och jag betalar 'bara' skatt för förmånen.

   Vi lever inte fattigt utan vi väljer vart vi lägger pengarna helt enkelt. Ingen i vår omgivning skulle nog kunna gissa på sparkvoten vi har.

   Radera
  2. Okej, tack för ditt svar.
   Om man slipper bolån frigörs ju många tusenlappar varje månad där, helt klart.
   För vår del är det främst diverse renoveringar som drar ned sparandet, när man tittar i slutet på varje år.

   Radera
  3. Grunden i att öka sparandet ligger i att göra en budget och sen hålla den. Och sen utvärdera vårt man kan/vill skära och sen börja om.

   Radera
 4. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

  SvaraRadera