torsdag 6 april 2017

Vad hände med Three Gates idag? +33%

De senaste veckorna har det varit snarare regel än undantag att något av de förhoppningsbolag som återfinns i Aktiepappas portfölj sticker iväg likt en raket medan resten av innehaven (företrädesvis de tunga) står och stampar eller till och med går ner rejält. Ni har kanske läst de andra artiklarna om Vidoeburst och Seamless.

Idag var det så dags igen. Denna gången var det spelföretaget Three Gates som stack iväg från 36 kr till 68 kr på en vecka. Största uppgången var idag och till slut blev det en uppgång med 22 % för dagen men när jag var inne och tittade på depån så var de upp 33 %. Det lustiga är att jag inte kan hitta några nyheter eller annat om Three Gates. Är det någon som sett något om dem och vet varför de rusade idag?

Vän av ordning kanske undrar varför inte Three Gates återfinns på vår lista över innehav här till höger. Det beror på att företaget köptes som ett experiment och det var en extremt lite post som dessutom snart skulle säljas. Därför fick inte Three Gates stå med på listan. De återfinns i Nordnet-depån som jag inte jobbar så aktivt med förutom vid nyemissioner och de aktierna har vi faktiskt inte med på portföljöversikten. Däremot finns den portföljen på Shareville.

En bloggkollega som däremot har en fin (och betydligt stabilare) portfölj än denna ”lekportfölj” är Kronan till miljonen som bygger på riktigt fint på sin utdelningsportfölj. Även om vissa enstaka dagar som denna och några få andra är roliga med förhoppningsaktier så är det ändå bäst att investera långsiktigt i stabila utdelande aktier.


Åter till min fråga; vet ni något intressant om Three Gates?
Tidigare veckors raketer:
Seamless Distribution
Videoburst
6 kommentarer:

 1. Grattis, fina träffar du lyckats med nu på kort tid :) Ibland blir man ju sugen på att kunna satsa rätt på de mindre företagen. Är dock väldigt nöjd själv nu med över 7.5% sen årsskiftet, lätt att träffa rätt när allt går uppåt :)

  Bästa hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7,5 % sen årsskiftet är bättre än mig trots de där lyckoträffarna. Till stor del beror det på att jag inte satsar några stora pengar i de där förhoppningsbolagen. Och i år har de allihop slagit väl in. Förra året tappade jag väl en 18 000 kr på Seamless men det fixade till sig i år. Jag har nog aldrig haft sån här tur med småbolagen förut.

   Radera
 2. Hej! Ingen aning om dessa Gates.
  Själv är jag fascinerad över ssms resa - teckningskurs precis i mitten av intervallet, ändå mycket stort sälj tryck första timmarna.... jag passade på att öka lite grann vid 57.
  Blev också en slurk brinova idag, märkligt att detta bolag går så dåligt aktiekursmässigt iår. Knappast så att omvärlden är totalt skild jämfört med i höstas , ändå är aktien ner runt 30%, undrar vad jag missat.
  Mvh JFG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att många (likt mig) struntade i att teckna SSM pga det förhatliga intervallet. Sen vet jag att det fanns nån övertilldelningssoption med. Kanske utnyttjade SSM den?

   Jag håller med om Brinova. De kan inte vara helt kass! Erik Paulsson vet vad han gör men kanske är folk lite rädda för 'slumlord'-stämpeln som vilar över företaget? Helt felaktigt dock för det ät i slummen den bästa avkastningen och det bästa kassaflödet finns.

   Radera
 3. Tusen tack för omnämnandet Aktiepappa! :)

  SvaraRadera
 4. Är du en affärsman eller en kvinna? Behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du lån för att lösa din skuld eller betala dina räkningar eller starta ett bra företag? Behöver du pengar för ditt projekt? Vi erbjuder säkrade lån av vilket belopp som helst och överallt i världen (privatpersoner, företag, fastigheter och juridiska personer) i vår 2% -marginal. För ansökningssvar och skicka mer information till följande e-postadress: (khalifafinancialcompanies@outlook.com eller khalifafinancialcompanies@gmail.com)

  Telefonnummer: +16026337400
  Http://khalifafinancialcompany.weebly.com

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.