lördag 22 april 2017

Swedish Wealth Institute – vilken bluff!

Via en grupp på Facebook träffade vi på en person som försökte locka deltagarna i gruppen att delta vid en föreläsning. Det såg till en början oskyldigt ut och det var flera som var positivt inställda men när vi granskade de som uttryckt sig positivt om föreläsningen och gillat den så visade det sig att de var allihop vänner trots att detta inte framgick i deras kommentarer. Det såg ut som om de försökte "haussa" föreläsningen för att använda börsslang.

Granskade man sedan föreläsaren i fråga så visade det sig att detta var en i allra högsta grad kontroversiell person vid namn Owen O´Malley. Owen verkar jobba med något som heter TICN (The Investment Club Network).  TICN anordnar aktieklubbar där man investerar pengar och för det tar Owen en liten del av vinsten. Eller liten och liten, det verkar vara 10 % om vi förstått det hela rätt. Det framgår inte jättetydligt nämligen. Helt klart är att Owen och hans TICN investerar andra personers pengar och står ingen risk men om det går bra tar de en rejäl del av vinsten. Ett lika klassiskt som smart bondfångeriupplägg om ni frågar oss.

När jag kollade upp Owens svenska kopplingar hittade jag något som kallas för Swedish Wealth Institute. Detta verkar vara ett företag som ger kurser och personerna i det investerar andra personers pengar i utländska fastighetsprojekt. Det visar sig också att personerna inom SWI har gått i kurs hos Owen och den kända bluffmakaren JT Foxx. Denna JT Foxx som för övrigt en av ägarna till SWI berömmer i denna filmsnutt.  Notera gärna kamerahållning, den flackande blicken, dörren som öppnas i bakgrunden och de inte så professionella miljöerna i samtliga av deras videos.

Enligt egen utsago är SWI ”Swedens number one network for entrepreneurs and investors”. Vi har säkert några entreprenörer och investerare som läser bloggen och jag undrar om ni ens hört talas om detta framstående nätverk? Vill man bli medlem och få rabatt på deras; föreläsningar, ”Members only meetings”, ”masterminds and special events” (vad det nu innebär) mm så kostar det bara 197 kr per månad. Man lägger tydligen upp någon form av autogiro genom att ange sitt kontokortsnummer. En intressant iakttagelse är att dessa människor visar inte öppet hur man tjänar pengar via deras nätverk utan de lockar med hemlighetsfullhet. De visar inte det på filmer och skriver inte om det i några av grupperna utan allt ska tas i enrum och i privata PM. Klassiskt sektbeteende om ni frågar oss.

Vilka är då personerna som ska skära guld genom att erbjuda oskyldiga personer att investera sina pengar i deras högriskprojekt? Först har vi ägarparet till SWI;

-       Daniel Wood

Daniel, som oftast uppträder i gul slips, är gift med Gisela Wood (som återfinns nedan) och han är enligt egen utsago entreprenör och fastighetsinvesterare eller som Daniel väljer att kalla det ”serial entrepreneur and international real estate investor”. Kolla gärna på dessa filmer där Daniel säger sig ha lyssnat på JT Foxx och genom det lyckats bli så framgångsrik att ”pengar inte är något problem”.  Om bara Daniel hade strukit sin skjorta och hållit kameran stilla så finns det i alla fall en chans att någon hade tagit killen på allvar. Det sägs i denna film att Daniel blivit miljonär  men samtidigt visar det sig att Daniel med fru och två barn bor i en lägenhet i Järfälla. Inte för att det är fel på Järfälla men för en fastighetskung som Daniel utger sig för att vara så känns det lite simpelt att dels bo där och dels ha kontoret i vardagsrummet. Det är riktigt komiskt att titta på filmerna dessa människor lägger upp. Här ska Daniel Wood haussa en tjej som heter SofiaNordgren. Det är oklart vem Sofia är (förutom att hon gjort ett försök att bli stand-up komiker)    men det är antagligen någon som ingår i deras nätverk. Notera gärna bakgrunden och rösterna i bakgrunden. De spelar uppenbarligen in filmerna hemma eller på barnens dagis. Om nu dagis har inredningsdetaljer från 70-talet.

-      Gisela Wood

Gisela är gift med Daniel och utger sig även hon för att vara ” serial entrepreneur and international real estate investor”. Hon säger i en av filmerna att i ”UK” är bankerna inte lika besvärliga som i Sverige där de kräver en inkomst för att låna ut pengar. Gisela sägs ha blivit intervjuad i seriösa tidningar men jag hittar inte intervjuerna. Däremot har hon varit på omslaget hos något som heter Global woman. Det är oklart vad detta är för publikation. Svengelska är i alla fall något som Gisela klarar av bra. Titta gärna 1,40 in i detta klippet för något av den värsta svengelskan jag nånsin hört.  

Adele Kamel

Adele verkar vara lite av en målvakt. Hon är VD men verkar inte vara så mycket mer inblandad än så. Hon är 31 år och har inga andra bolagsengagemang.Återkommande i alla de här nätverken är att de gör filmer där de intervjuar varandra och får det att framstå som om det är seriösa intervjuer. Tittar man sen på antalet visningar på Youtube så är de på sin höjd 170 st. Ofta bara ett tiotal. Och med 30 visningar så är det en aning förmätet att kalla programmet för en ”show” om ni frågar mig.

I filmerna kan man höra om hur man startat ett antal bolag, däribland SWI under 2015 vilket är ren lögn. Det finns ett bolag kopplat till makarna Wood och det startades 2016 och har kontoret hemma hos samma makar. De är alltså enligt egen utsago, internationella fastighetsinvesterare och de ”bygger ett imperium” och ”pengar är ingen issue” men de har kontoret hemma i lägenheten i Järfälla. Innehavare av ett fordon med, en 12 år gammal Ford bidrar inte direkt till bilden av "imperiumskapare" eller bilden av "Wealth". Det skulle gå att rabbla upp lögner och sen slå hål på dem hela dagen men jag tror inte någon skulle orka lyssna på det utan jag tror att ni förstått det hela nu. Vi hittade även en aktuell "Mastermind workshop" i Stockholm den 12 maj 2017 för den ringa kostnaden av 3 497 kr. Följer man de som går går på eventen och hur de försöker sälja in eventen ser man väldigt snabbt sektliknande mönster.

Jag hoppas verkligen att ni som eventuellt har tänkt investera i någon av dessa bluffmakares företag tänker till en extra gång och därefter avstår! Ni får jättegärna sprida detta budskap så att ingen lägger sina besparingar i händerna på de här personerna. Och har ni bevis på att vi skulle ha fel så får ni gärna delge det också.

18 kommentarer:

 1. 10% var ingen liten avgift måste jag säga :O
  Tack så mycket för uppmärksammandet!

  SvaraRadera
 2. När du ändå varnar för bluffmakare, så kan det vara på sin plats att även varna för de mer professionella i dyr kostym och med flådigt kontor. Jag tänker på alla de som säljer strukturerade produkter. Ett avancerat bedrägeri är vad det är, då ingen behöver den typen av oerhört dyra "investeringar". Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Bra att du uppmärksammat detta!

  SvaraRadera
 4. Wow. Det här var intressant. Bra att du tar upp detta.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 5. Roligt att ni delar vår uppfattning. Ju mer man tittar upp om de här människorna desto mer skit luktar det. Jag rekommenderar er verkligen att undvika dem!

  SvaraRadera
 6. Jag delade i Sparsmartgruppen på Facebook. Jag har också läst om den där Owen i en aktiegrupp och det lät ju som sagt bra och de lockade med att det var så enkelt att tjäna massa pengar. Tyckte dock att jag läste här om dagen i samma aktiegrupp att Owen skulle ha 50% av vinsten sen när man kommit igång ordentligt. Helt galet! Han sitter alltså och säger vad folk ska köpa och tar sen 50% av vinsten utan några egna risker. Går investeringen inte bra så är det bara den stackars "lärlingen" som blir av med sina pengar medan Owen inte mister nått alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SuperBra att du sprider det här! :) Vår förhoppning är att inga fler skall bli inlurade i det här!

   Eftersom det är "hemlighetsmakeri" och allt skickas per pm så är det svårt att få en riktig uppfattning om hur mycket han tar, MEN han tar inga risker själv utan det låter han alla andra göra.

   /Aktieflickvännen

   Radera
 7. Bra inlägg och bra att ni delar detta, JT Foxx har man hört om,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Ja vi hoppas att ni som läser kan hjälpa till att sprida det.

   Radera
 8. Bra jobbat!

  Sofia kan vara på väg mot sin första följare iom din reklam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om man ska kalla det 'reklam' direkt 😂.

   Hoppas verkligen att mitt inlägg får folk att kritiskt analysera alla den här typen av företag. Det är iaf min avsikt. Ofta kan man se på tex Facebook att de som gillar och haussar deras inlägg är vänner med varandra och de sprider infon på flera ställen samtidigt och gillar och kommenterar varandras inlägg. Känns helt klart uppgjort och utstuderat. Allt för att tjäna pengar på intet ont anande människor som är en aning för godtrogna.

   Radera
 9. Hej,
  Du har fått TICN lite om bakfoten...
  TICN säljer utbildning för att investera i aktier och sälja optioner, efter utbildningen kan man gå med i klubbar och månadsspara med andra som också gått utbildningen för kunna diskutera och lära av varandra. Att vara med i klubbarna kostar ingenting, det är de som är med i klubben som fattar bestlut och behåller avkastningen. TICN är med och stödjer i början. Vill man kan man gå med i en annan typ av klubb där Owen ansvarar för tradingen och då tar han 10% av avkastningen efter år 5 (tror jag det var).

  Som sagt, TICN säljer utbildning och strategierna är bra och funkar och risken är hanterbar. Det går att lära sig precis samma strategier helt gratis genom optionspodden, optionsbloggen eller Nasdaqs egna kurser och webinars.

  Däremot har du helt rätt om SWI! Den enda Wealth som paret Woods är intresserade av är sin egen. Daniel Wood är en väldigt bra säljare men en stor del av det han säger är ren lögn. De talare som de använder kommer alla genom JT Foxx talarträning, de har väldigt lite substans och innehåll och är mest ute efter att bygga sitt eget varumärke.
  Stay away...


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är rörande överens om Swedish Wealth Institute iaf. Vi nöjer oss med det tycker jag.

   Hjälp gärna till att sprida infon om de där skojarna så inte fler blir lurade.

   Radera
 10. Bra info om dessa skojare. Kanske kan du undvika att några färre blir lurade. Sällskapet verkar ju långt ifrån seriösa. Hade nog bytt efternamn om jag hetat Kamel, svårt att bli tagen på allvar tror jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja det hade nog jag med gjort.

   Nu fick jag tips på Twitter att SWI:s årsredovisning finns på Allabolag.se och Merinfo.st och det ser inte särskilt bra ut... De där miljonerna som de talar om verkar lysa med sin frånvaro. Tror jag får uppdatera inlägget.

   Radera
 11. Jag har träffat Daniel och Gisela. Jag får uppfattningen att de sätter höga prislappar, tex en kurs för ca 50 kkr (minns ej exakt summa).
  De jobbar i en amerikansk tradition där man värderar sin egen betydelse jättehögt, och jag får känslan av ”fake it til you make it”.
  Därför går de inte ut med siffror över vad de tjänar.
  Däremot får jag inte uppfattningen att det de gör skulle vara bluff.
  Jag uppfattar att de gör fastighetsaffärer i England, och att de håller kursverksamhet och föreläsningsevents.
  De har sedan några år tillbaks möjlighet att klara sig utan förvärvsarbete.
  Att de har en gammal bil och billig bostad innebär att de bara kommit en liten bit på vägen och att den självbild de skapar är uppblåst (medvetet).
  Om man ska välja att investera i deras projekt eller inte ska nog inte enbart bedömas utifrån deras levnadsstandard och deras svenska bolag.
  Intressant är hur deras engelska bolag går.

  Jag har valt att prioritera andra investeringar, men utesluter inte att samarbeta med Woods framöver.


  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.