måndag 5 december 2016

Ibland har man tur!

För ett gäng år sedan lyssnade Aktiepappa på ett riktigt intressant föredrag. Föredragshållaren ansåg att det finns ett samband mellan bra planering och tur. Detta har jag tagit åt mig och försöker använda i så många livssituationer som möjligt. Jag hörde även Erik Selin uttala sig i ämnet i en intervju. Erik sa i samband med att journalisten noterade att det var tur att Eriks fastighetsinvesteringar föll väl ut, speciellt när han var så tungt lånefinansierad: ”visst har jag haft tur men det gäller ju även att exponera sig för tur”. 

Nu ska inte detta inlägg handla om Erik Selin eller föreläsaren utan om tur. Idag hade Aktiepappa tur, visst jag exponerade mig för att ha tur men ändå. Dagens fina affär handlade inte om någon form av analys, varken fundamental, teknisk eller emotionell.

Ni som följt bloggen har kanske läst ett av mina tidiga inlägg, det som handlade om testet med nyintroduktioner. I våras tecknade jag i princip allt som gick att teckna. Jag använde ett slaskkonto som fanns kvar på Nordnet och det kontot har jag fortsatt att använda. För ett tag sedan tecknade jag mig för 700 Adderacare

Sen glömde jag nästan av dem och har inte varit inne och kollat på Nordnet på några dagar. Tydligen fick jag tilldelning och tydligen noterades de den 1 december. Och idag har de gått upp med 97,95 %. TUR, inget annat. Idag googlade jag dem och hittade vad de gör. Är tydligen ett företag som specialiserat sig på hemsjukvård.   Detta hade jag ingen aning om när jag tecknade. Det var en ren chansning. Jag exponerade mig för tur och fick tur.


Nu har jag inte sålt dem och de kan ju rasa med 50 % i morgon och då står jag där utan vinst men fram till dess kommer jag känna mig lyckosam!

Adderacare noterades på First North till kursen 7,30 kr och idag 5 december stängde den på 14,45 kr.
2 kommentarer:

  1. Hmm..finns väl inget som är "tur" ? ☺

    SvaraRadera
  2. Det är exakt det jag försöker leva efter. Men när jag kollade min Nordnetdepå var det ändå bara "tur" jag kände ;).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.