söndag 7 januari 2018

Vilken vecka!!


Stockholmsbörsen rivstartade 2018 och gick upp 2,18 % 


Men det är inte bara där vi har haft en bra vecka. Det har även fullständigt haglat läsvärda blogginlägg. Nedan ser ni ett axplock av de inlägg vi läst i veckan.

Aktiehedonist skriver mycket läsvärt om barnspar. Ett ämne som vi brinner för och som inte kan belysas nog. Vi förstår inte varför man inte sedan länge har vardagsekonomi och sparande som ett ämne i skolan från första klass. 

Sparo skriver om årets fattigaste månad och lika träffsäkert som vanligt riktar han kängor både högt och lågt. Den här veckan är det slösare som får sig en känga. Det är, precis som Micke skriver, bättre att spara först för då behöver man inte spara nu när det är några veckor kvar till lön. 

Kronan till miljonen skriver ett riktigt fint inlägg om IPO:er i allmänhet och Indentive i synnerhet och han passar även på att berömma oss och då blir vi lite extra glada såklart. Läsvärt inlägg! 

Framtida frihet startar året med en riktigt positiv och trevlig anda i sitt inlägg Sverige är fantastiskt. Läsvärt inlägg och vi håller med om det mesta. Vi vill verkligen promota tankesättet att man faktiskt tittar på allt som är bra istället för att  bara fokusera på sånt som kan bli bättre. 

Pengaregnet går i våra fotspår och har startat aktiebolag ihop sambo. De kommer även satsa lite på Youtube vilket vi ser fram emot med spänning! 

Fru efficient badass (vad säger ni om det namnet? ;)) skriver om bitcoin och länkar även till ett riktigt bra klipp signerat Mr Money Mustache. Läs och se klippet. 


Läs mer om veckans ämnen här hos oss

Spara till barn (film - mycket sevärd)
Att lyckas med IPO-investeringar (film - mycket sevärd)
6 kommentarer:

 1. Tack så mycket för omnämnandet Aktiepappa. Keep up the good work. Alltid roligt med såna här inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det samma kompis!

   Vi försöker dela med oss av det bästa vi läser varje vecka och hoppas därmed kunna sprida både kunskap och glädje.

   Radera
 2. Tack för reklamen och läsvärda länkar!

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för omnämnandet:) Tänker alltid när jag ser bloggsammanfattningar "hoppas jag är med" och jag blir precis lika glad varje gång jag faktiskt är omnämnd:) Tack!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vi som läser som ska tacka för alla grymma blogginlägg.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.