torsdag 4 januari 2018

Nu är det 2018 – dags att växla upp!Alla trogna läsare har säkert läst både våra och ett flertal andra bloggares årssammanställningar och årskrönikor. Dags att lämna dem och 2017 bakom sig och ge sig på 2018. Vår målsättning är att ge er läsare ännu fler och framförallt ännu bättre inlägg under 2018.

Utdelningar

När vi tittar i backspegeln ser vi en utdelningsökning med 22 % från 2016 till 2017 och vårt första mål är att slå det under 2018. Det kan bli lite av en utmaning då det sannolikt kommer att ske en flytt i aktiefamiljen under året. Nytt hur som är lite dyrare kräver kanske att vi får lätta lite på portföljerna men om vi jobbar på ordentligt och har lite flyt med försäljningarna av nuvarande bostäder så kanske portföljerna klarar sig. Vi får se vart det här slutar men vi siktar i alla fall på en ökning när det kommer till utdelningarna.

Ny portfölj

Som ett test och ett gemensamt projekt har vi startat en separat Aktiepappa-portfölj med drygt 50.000 kr i. Här kommer vi investera samtliga inkomster från bloggen och vi kommer satsa på både utdelande bolag och dels bolag med förväntad värdetillväxt. Detta projekt är bara en dag gammal och vi har inte kommit i mål här riktigt ännu men misströsta inte: Ni räkna med att läsa mer om den här portföljen på bloggen under året.

Inlägg

Vi har för avsikt att skriva minst ett inlägg varannan dag under 2018 men sannolikt kommer ni får läsa fler inlägg än så. Vi har redan ett antal inlägg mer eller mindre klara och under januari kommer det bli ett inlägg om dagen. Hoppas det uppskattas av er som läser bloggen.

Bolagsstämmor

Vi har under 2017 besökt ett antal bolagsstämmor och rapporterat från dem här på bloggen. Just bolagsstämmor kommer att vara ett av våra fokusområdet under det kommande året. Vår målsättning är att öka antalet rapporterade stämmor med minst 100 % under 2018.

Kickoff

Självklart kommer ni att kunna läsa om fler av våra kickoffer under året. Kickoffer är något som vi har insett leder till bra resultat och som är mycket trevliga!

Andra bloggar

Vi kommer självklart fortsätta läsa andra ekonomibloggar i allmänhet och i synnerhet kommer jag fortsätta att läsa bloggkompisen Kronan till Miljonens blogg. Både kronan och andra bloggare skänker oss väldigt mycket glädje och inspiration och vi rekommenderar er verkligen att läsa de bloggar vi har i vår blogglista till höger här på bloggen. Vi letar även efter nya bloggar som vi eventuellt har missat. Har ni förslag får ni jättegärna skriva dem i kommentarsfältet nedan.

Förslag


Har ni förslag över ämnen ni tycker att vi ska skriva mer om här på bloggen vill vi gärna att ni delar även de åsikterna i kommentarsfältet nedan.


2 kommentarer:

 1. Ja du vet ju vad jag vill ha tips om - solcellsinvesteringar (förutom de du gör på dina hus).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var lite av en utmaning i dess sanna bemärkelse det. Vi får se vad vi kan leverera på den fronten.

   God fortsättning.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.