söndag 21 januari 2018

Veckans bästa blogg!

Missa inga bra blogginlägg
Den här veckan rekommenderar vi att ni läser nedanstående bloggar. De sammanfattar ganska mycket det som hänt i veckan på ett kunnigt, roligt och intressant sätt.

Micke Larsson AKA Sparo skriver om ett samband mellan självdisciplin och rikedom. För oss som har båda är det självklart men många människor vill inte inse det utan skyller på massa annat och på andra för att de saknar båda. Men Micke har som vanligt rätt.

Utdelningsseglaren har jobbat klart. Gratulerar till en bra plan som genomförts väl säger vi!

I ett inlägg hos Pappa betalar? ställer han frågan om hur andra räknar på sin sparkvot, från lön till lön eller kalendermånad. En intressant diskussion då vi själva alltid räknar från lön till lön samt att vi exkluderar utdelningar och amortering i vår egen sparkvot

I bland måste man få testa på olika saker för att veta om det är något som passar en eller ej! Sparpigvinen har konstaterat att korta affärer inte är hans grej utan han skall i stället inrikta sig på utdelningar. En sund tanke om man frågar Aktiepappa.

Stefan Thelenius  har varit med i podden Kapitalet och diskuterat ämnet pengamaskin och hur man kan använda hans sparkalkylator. Det finns länk både till hans fantastiska sparkalkylator men också till avsnittet han medverkar i!

Någon som skruvat upp sina ekonomiska mål för 2018 är Utdelningsstugan! Långsiktigt är hans mål att kunna leva på sina utdelningar och genom att höja ribban för året kommer han ett steg närmare målet.

Tack till er allesammans, för att ni bjudit oss på trevlig läsning under veckan!


Våra egna inlägg i veckan


5 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att hamna på Aktiepappaveckolistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på alla läsvärda inlägg du skriver och den frekvens du skriver dem i så känns det alltid som om det finns minst ett inlägg i veckan att rekommendera. Vi har dock satt en gräns vid ett inlägg per vecka från dig Micke. Detta trots att det alltid finns fler läsvärda inlägg från dig.

   Sluta aldrig skriva!

   Radera
  2. Ja, det är inte alltid jag varit överens utan tyckt att jag skrivit något bättre inlägg under veckan, men det vore ju väl stöddigt att klaga på det :-).

   Radera
 2. Wow, blir rörd över att få bli omtalad av dig. Oerhört stort i min värld. Tackar och bockar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som jag just skrev till Micke ovan; fortsätt skriva bra inlägg som kommer vi fortsätta läsa och rekommendera :).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.