onsdag 17 januari 2018

Är du en reklamklickare?


Som ni säkert sett så dyker det ibland upp lite reklam här hos oss. Inte överdrivet mycket men en och annan banner syns för er som inte har någon ad-blocker installerad. Vi tänkte berätta lite hur vi har resonerat och faktiskt be er att tänka över reklamen och försöka använda den på bästa sätt. Så här funkar det:

Blogger

När man som vi bloggar via Blogger finns det lite tre olika steg för hur man tillåter Google att annonsera på sidan. Det är antingen under inläggen, över inläggen eller vid sidan av inläggen. Det går att kombinera dessa tre hur man vill; man kan ha alla tre, man kan ha både under och över inläggen men inte bredvid. Man kan ha under och bredvid eller man kan ha bredvid och över men inte bredvid. Vissa bloggar vi läser kör på hela paketet men då tycker vi att sidan blir lite för rörig.

Google

Google-annonser är som nog de flesta vet generade av besökarens tidigare sökningar på Google och dessa annonser visar därför reklam som är anpassat till respektive besökares intressen. Intressen som är mycket intressanta för Google för då kan de sälja reklamplats med hög träffsäkerhet. 

Samarbete med ett lokalt reklamföretag

Redan tidigt i vår bloggkarriär valde vi att samarbeta med ett annat företag än Google, ett lokalt företag som visar reklam utifrån  en analys av vilken typ av läsare som kan tänkas besöka sidan och vilka intressen de kan tänkas ha. Därför kan ni där se reklam för bland annat Tessin (fastighetsinvesteringar, IG (börshandel) mfl. Denna reklam visas högst upp på sidan och vi tycker själva att dessa annonser är snygga och smälter in bra i sidan.

Mobila enheter

Dessa annonser visas dock inte på mobila enheter som Android, Iphone och Ipad. Därför har vi faktiskt valt att tillåta Google att annonsera under våra inlägg på sidan. Då kommer deras annonser även med på mobila enheter också. Vi tycker att detta är ett smidigt sätt för oss att faktiskt få lite intäkter från bloggen samtidigt som det inte påverkar läsupplevelsen nämnvärt.

Era åsikter är viktiga

Vad tycker ni? Har vi rätt eller fel? Påverkar reklamen läsupplevelsen negativt? Era synpunkter är viktiga för oss och vi skulle uppskatta om ni ger feedback i kommentarsfältet nedan.

Klicka inte blint på reklamen men se gärna vad de erbjuder!


Aktiepappa drivs utan något egentligt vinstsyfte och vi skriver inte i första hand för att tjäna pengar utan för att det är roligt och för att sprida kunskap. Om ni däremot tycker att vi gör det vi gör bra och vill ge oss och våra samarbetspartners lite credd ber vi er att titta på de företag som annonserar här på bloggen och klicka in på deras sidor och läs om dem och deras erbjudanden. Vi vill såklart inte att ni ska köpa något onödigt eller klicka för klickandets skull men vi hoppas att ni kan hitta något matnyttigt hos dem. Varje klick genererar några öre och ibland någon krona till oss.8 kommentarer:

 1. Klart du ska få in några kronor för all härlig läsning du ger oss. Har inga problem med lite reklam. Självklart får det inte gå till överdrift men det tror jag inte ni skulle göra heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra. Speciellt från en pappa-kompis. :)

   Radera
 2. Får man fråga vilken svensk ad-aktör som ni ar mest positiva erfarenheter av? Google gillar jag per definition inte alls, eftersom de försöker styra och påverka och samla in personlig data (ie missbruka sin dominans) i alltför hög grad.
  Mvh
  https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi har inte så mycket erfarenhet av olika ad-aktörer men Adprofit har varit dem vi gillar mest! De gör verkligen skäl för namnet samtidigt som de har snygga annonser och de jobbar med relevanta och bra företag.

   Radera
 3. Ett litet råd i all välmening.

  Att uppmana till att klicka på annonser går rätt så stenhårt emot Adsense regler. Dom kan va rätt hårda och får man kontot spärrat blir det inga mer annonskronor därifrån.

  Säger det verkligen inte för att vara näsvis utan det är i all välmening.

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Regnet och tack så mycket för din varning. Vi har noga övervägt de aspekter du påtalar och i inlägget uppmanar vi till att besöka våra samarbetspartners och se om de har några bra erbjudanden. Vi hoppas att även Adsense och företagen tycker att det är en bra grej. Däremot kanske vi tänjde på gränsen lite väl mycket i ena underrubriken: "Klicka på reklamen". För att vara på den säkra sidan tar vi och ändrar den rubriken.

   Tack för input!

   Radera
 4. Jag har inga problem alls med reklam, ös på hur mycket banners ni vill, jag läser ändå. Värre är s.k. sponsrade inlägg som alltid är förlorade minuter i livet.

  Och en stilla undran, finns det verkligen någon som klickar på reklam? Är man intresserad av något Googlar man det och söker upp informationen själv, snarare än att bli skicka till någon säljsida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jag tänker också på att det borde vara få som klickar men uppenbart är det en del som gör det. Det är dumt att utgå från sig själv och därför är det så viktigt med er input.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.