fredag 12 januari 2018

Tips på en bra investering

Tatuering eller investering?
Efter att ha sett en kille som tatuerat in Louis Vuittons logga på hela armen bestämde jag mig för att titta upp om det fanns många bilder på liknande tatueringar och gissa om min förvåning när jag via google.com hittade alla dessa juveler!Tydligen är tatuering ett sätt att marknadsföra sitt företag. Jag tänker att jag skulle vilja ha REJÄLT med betalt om jag skulle sälja en plats på min kropp på det här sättet. 

Nu kanske ni yngre läsare tycker att "den där Aktiepappa är en riktig gammal gubbe som inte fattat att alla är tatuerade nu för tiden". Och så kan det mycket väl vara men jag kan ändå inte komma undan tanken att det här handlar om företag som kanske inte ens kommer finnas kvar om ett tag. Vem hade tex velat gå runt med en Sony-Ericssontatuering? Eller ännu värre; Mtv som var populärt på 90-talet. Finns Music television ens kvar som varumärke/TV-kanal? Och då har vi inte ens börjat med Trump industries (eller vad Donalds företag nu heter). 

Nej jag anser att tatueringar är slöseri med pengar och det verkar dessutom finnas en korrelation mellan tatueringar och manuellt arbete med låg lön (två saker jag gärna undviker) så jag rekommenderar er ungdomar att hellre spara era pengar i en indexfond. Tex Avanza zero. Att inte tatuera sig är en bra investering.


Disclaimer: det är såklart inte fel att tatuera sig men om ert mål är ekonomisk frihet, mindre manuellt arbete och mer pengar så råder jag er att avstå tatueringar.


4 kommentarer:

 1. Håller med. Tatueringar är slöseri med pengar.

  Tycker oftast att de endast utstrålar bristande klass och intellekt. Dels signalerar det att man inte riktigt kan uttrycka sig på andra sätt, dels signalerar det som du implicerar en klassmarkör, dels signalerar det att man inte har ett tydligt begrepp om livets föränderlighet och dels signalerar det att man har en förkärlek för plattityder och enkla budskap. Dessutom håller de flesta tatuerare som folk i allmänhet går till en låg nivå rent konstnärligt. Visst, Zlatan t.ex. har snygga tatueringar men de flesta ser ut som att de går runt med hötorgskonst.

  I mitt yrke är mycket få kollegor tatuerade. Ett par vet jag är det men de har då den goda smaken att göra det på ett så måttfullt sätt att det inte syns under deras normala arbetskläder. Kommer ihåg när jag handlade kostym hemma i Sverige senast och expediterna skulle verka lite classy, kallade mig för min herre osv. Hela den illusionen sprack på att de hade tatueringar nästan hela vägen ned till knogarna.

  Måttfullt gjort där de fyller ett syfte kan jag dock förstå det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i min bransch blir det väldigt tydligt i vilken del av fastighetsbranschen man jobbar om man kollar på tatueringarna. De på banken och juristerna har sällan tatueringar medan de som saknar eftergymnasial utbildning och jobbar som städare, byggare, grovarbetare mm ofta har tatueringar. Självklart ska var och en göra som man vill och känner men man ska vara medveten om vilka signaler man skickar till sin omgivning.

   En jättebra föreläsare i ämnet är Angela Ahola som forskat en hel del på hur snabbt och på vilket sätt vi människor bedömer våra medmänniskor. Har ni chansen att lyssna på henne rekommenderar jag er att ta den direkt.

   Radera
 2. Personligen gillar jag tatueringar(har inga själv dock). Men det har nog lite med vad för kultur man är uppväxt med. Jag själv är ett stort fan av metal, vilket då har gjort att jag har relativt tidigt blivit "exponerad" för tatueringskulturen. Sen så stämmer det ju att det är ju faktiskt rent slöseri med pengar, en tatuering kostar åtskilliga tusenlappar och kommer direkt stjälpa dig med karriären. Kan medge dock att många tatueringar ser rejält fula ut, ska man ha en måste man inse att det är något du kommer bära troligtvis resten av livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja smaken är som baken och jag tror att de allra flesta kan hitta någon tatuering som de tycker ser bra ut men precis som du säger så kan tatueringar mycket väl stjälpa en person i dennes karriär och det är då tatueringen blir riktigt dyr.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.