söndag 28 januari 2018

Veckans bästa!

Varje vecka försöker vi sammanställa en lista över bloggar och blogginlägg som vi vill rekommedera er att läsa. Den här veckan vill vi säkerställa att ni inte missar:

Anna Svahn som fortsätter att såga HM och även om vi inte riktigt håller med om hennes inställning i caset gillar vi Anna generellt och hennes konsekvens när det kommer till HM är imponerande. Det är allt för vanligt att bloggare och sk Twitterprofiler vänder kappan efter vinden. Det gör inte Anna och det uppskattar vi. Hon har dessutom haft mer rätt än vad vi haft i frågan om HM men det försöker vi förtränga ;).

Frihetsmaskinen skriver om Castellum. Ett bolag vi både äger och gillar. Enda fastighetsbolaget i vår portfölj faktiskt och det är flickvännens "fel". Castellum höjer utdelningen i år igen.

Avfart frihet skriver en bokrecension. Hjärnkoll på pengarna är en bra bok och begreppet är ännu bättre.

Snålcoachen skriver om avokado. Låter inte supersexigt men inlägget är förstklassigt och mycket klokt. Läs det och berätta om innehållet för alla ni känner.

Att Välja Lycka har skrivit om ett av våra favorit bolag, vilket det är kan ni läsa i hans inlägg!

Per pennning skriver om familjeföretaget. Intressant vinkel på familjens ekonomi och vi kan inte låta bli att imponeras över hur driftig familjen är.

Vilka är era favoriter i veckan?


Våra mest lästa inlägg i veckan är

Pensionstips för småbarnsföräldrar
Resurs är ett föredöme


Ps. Och för Er singel tjejer och killar finns numera hashtagen #aktielove på Twitter. Så dags att börja använda Twitters egna Tinder ;) Ds.

7 kommentarer:

 1. Hej! Tack för en otroligt bra blogg! Ni har inspirerat och lärt oss jättemycket det sista året sen jag och min sambo började med att spara aktivt i aktier och fonder och efter 4 år med föräldraledighet så har man ju lite att spara ikapp. Min fråga är; hur stor andel av det totala sparandet är rimligt att ha i kontanter? Finns det en gyllene regel eller råkar ni veta ungefär hur många gör? Vi tänker buffra sparkontona och sen lägga krutet på aktier men undrar när man ska känna sig hyfsat nöjd för att sova gott även om börsen kraschar. Vi bor i en liten villa som är nybyggd och har bra bilar så inga förväntade utgifter där. Bara oförutsedda...
  //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin. Jätteroligt att höra att ni gillar det vi skriver och att vi kan inspirera.

   När det kommer till att bedöma hur mycket likvida medel man ska ha så är det svårt att svara generellt. Man måste se till hela sin situation med lån, inkomster, utgifter mm. För vår del har vi knappt 10 % av våra tillgångar kontant. 90 % på börsen och 10 % kontant. Utanför det har vi obelånat ägt boende.

   Radera
 2. Tack för omnämnandet! Det värmer ett ringrostigt bloggarhjärta. Och tack för er egen välskrivna blogg.

  Mvh Avfart Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, "ringrostigt blogghjärta" ;). Det är vi som ska tacka för att du skriver läsvärda inlägg och delar dem med oss andra helt gratis.

   Radera
 3. Härligt inlägg Aktiepappa och tack för omnämnandet! :) Kul med tips på andra bloggar!

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med! Fint med tips på andra bloggar och tack för omnämnandet, kul! Kan givetvis inte låta bli att nyfiket klicka på alla du tipsar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni uppskattar den! Ett bra sätt att sprida andra läsvärda inlägg som ingen bör gå miste om! :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.