onsdag 31 januari 2018

Hemliga receptet för att lyckas 2018

Icoin Medialab - Icoin med ett i

Ringer det några klockor när vi säger Icoin Medialab? Det borde det göra. Icon (utan i) var ett av företagen som kraschade under IT-bubblan 2001. Johan Stael von Holstein var dess frontfigur och personen som på grumlig halländska sålde in företaget till investerare över hela världen. Det var enorma pengar som puttades in i Icon men det blev inte några stora vinster direkt. Tvärtom samlade man på sig förlust efter förlust och trots, eller kanske tack vare, rekrytering av meriterade Ulf Dahlsten gick företaget omkull efter bara två år av Ulfs styre. Ulf var socialdemokratisk stadssekreterare och jobbade med Olof Palme. Han var under en period även generalsekreterare på Postverket 1988-1998. Det känns lite som om Ulf och Johan har en sak gemensamt: allt de tar i förvandlas till skräp. Lite taskigt kanske för Johan verkar vara en duktig och driven kille men vi vill se mer än stora ord och förluster innan vi lovordar honom.

Icon gick alltså i graven för 17 år sedan och sedan dess har Johan ägnat sig åt en del entreprenörsprojekt ibland annat Iqube där verksamheten verkar ha varit att han mot en del av företaget ska samla in pengar åt entreprenörerna. Det verkar ha gått mellanbra och många hårda ord som ”enorm besvikelse” och ”bedrägeri” har yttrats av de inblandade efter att Johan har lämnat Iqube. Bolaget har nu avvecklats.

Nu är såväl Icon Medialab och Johan Stael von Holstein tillbaka och tro det eller ej men den här gången är det blockchain och kryptovalutor som är grejen. Johan föreläser enligt Linkedin om just blockchain och kryptovalutor och nu söker han tydligen personal till sitt nya företag med det fantasifulla namnet –håll i er nu- Icoin Medialab. Killen vet helt klart hur man ska göra och vad man ska heta för att få uppmärksamhet och samla in pengar 2018! En annan sak som Johan verkar vara bra på är att bränna pengar. Oftast andras pengar.

Enligt en artikel vi hittat ska nyskapade Icoin Medialab starta en industri inom krypotvalutor och blockchain. Många konsulter skall jobba med börs och fond i och kring detta. Det låter verkligen som om vi är på toppen av en högkonjunktur om det verkligen stämmer. Vi vill fortfarande tro att detta är någon form av skämt.


Vi tackar vår Twittervän och bloggkollega Farbror fri för att du uppmärksammade oss på den senaste i raden av personer/företag som försöker dra nytta av krypto-hetsen. För några veckor sedan var det Kodak som startade en kryptovaluta och såg aktiekursen rusa. Nu är det internetdinosaurien Stael von Holsten. Vad kommer näst? Är det dags för Facitcoin och en revival för det anrika skrivmaskinstillverkaren Facit från Åtvidberg?Fler inlägg om kryptovalutor
4 kommentarer:

 1. Det tråkiga är ju att han säkert kommer lyckas lura av många pengar på detta. Idag räcker det med att ens nämna ordet krypto, så vattnas det i munnen på många. Jag har sett normalbegåvade människor kasta sig in i Bitcoin, med en dröm om enormt stora vinster. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Jag slängde in en slant i bitcoin.. kunde inte sova den natten.. dagen efter var kursen upp 25% +.. jag sålde, utan att ha haft den minsta tanke på att göra om något så våghalsigt och dumdristigt igen..

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror just det du skriver "kunde inte sova på natten" är det som kännetecknar Bitcoin mest. Det finns inga hinder åt något håll när det kommer till Bitcoin. Härligt och samtidigt farligt. ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.