måndag 1 januari 2018

Gratis är gott!

Gratis hotellfrukost
Via sitt dagliga jobb kom Aktiepappa i maj 2017 i kontakt med en hotellkedja som var samarbetspartner till ett gemensamt projekt. Hotellkedjan delade i samband med projektet ut vouchers innehållande gratis hotellfrukost. Varje deltagare fick varsin voucher och de gällde fram till 31 december 2017. Eftersom det blev några över hamnade de i en låda på Aktiepappas kontor och nu när året var på väg att ta slut blev det bråttom att använda dem. Vi kan se det som en löneförmånförmån i ett aktiebolag som vi äger. Nästan som en aktieägarförmån.

Således fick både Aktiepappa och Aktieflickvännen gratis hotellfrukost på olika hotell under dels en del helger under hösten men framförallt nu i mellandagarna. Det blev till slut så många frukostar att vi båda för tillfället antagligen inte skulle gå med och äta frukost om vi så blev bjudna på det. Vardagsens överflöd här hemma hos aktiefamiljen som ni hör.

Hur som helst har vår frukostbudget i december varit fruktansvärt låg. Ja det gäller faktiskt hela matbudgeten då en rejäl hotellfrukost sitter i hela dagen.

Det här var i alla fall vår form av sparad krona för dagen. Gott var det såklart också!

12 kommentarer:

 1. En äkta sparad krona på det där, för mig är hotellfrukost en riktig lyx som inte får avnjutas speciellt ofta. Att man äter för hela dagen är både en bonus och en kämpainsats!

  Gott nytt börsår på er båda två, hoppas att ni fortsätter att förgylla bloggosfären även 2018!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, "både en bonus och en kämpainsats" :).

   Självklart kommer vi fortsätta jobba med bloggen under 2018. Självklart kommer vi även fortsätta läsa dina inlägg!

   God fortsättning!

   Radera
 2. Det kan alltså bli för mycket av det goda ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland kan det faktiskt det... ;). Men det är ju ett klassiskt I-landsproblem.

   God fortsättning och tack för att du läser och bidrar till en livfull blogg genom att kommentera!

   Radera
 3. Trevlig förmån! Som flitig utlandsresenär och van hotellfrukostätare blir man förstås nyfiken på vilken hotellfrukost ni tyckte var godast?

  Min favorithotellfrukost är Hotell Imperial i Wien (privat semester). Buy quality, cry once ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite oväntat hotell Odin som hade den bästa frukosten. Mycket beror det på att miljön i matsalen var lugn och bra. Det fanns lite mindre av varje produkt än på vissa andra ställen och te-sortimentet var lite klent men annars var det faktiskt Odin som "vann". Tätt följt av posthotellet som också har en bra frukost men där var det så mycket folk vilket drog ner betyget en aning.

   Jag kan tänka mig att Iperial hade en riktigt fin frukost! Där hade vi antagligen kunnat äta varje dag i ett år utan att tröttna :).

   Radera
  2. Spännande med hotell Odin - bra tips inför framtiden!

   Intressant att ni tycker posthotellet är hajpat. Blev rätt förvånad när någon tidskrift rankade dem så högt.

   Radera
  3. Jag vill påpeka att jag inte kan ge något omdöme om Odin i övrigt. Det är ett rätt enkelt hotell om jag förstått det rätt, men frukosten var bra!

   Radera
 4. På tal om sparad krona, så reflekterade jag lite över det här med sparkvoten idag. På twitter ser man ju ibland absurda siffror över sparkvoten, och det verkar ju inte bättre än att folk definierar begreppet helt olika. Som jag nu gör så är den 20% (exkl amortering, pension, utdelning). När jag idag räknade enligt vad flertalet andra gör så hamnade jag >50% :) Hur gör du, vad inkluderas? Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Vissa räknar jättekonstigt. Vi räknar först och främst på nettolön. Sen räknar vi pengar som sätts in på Avanza eller på fondkonto. Alltså rent sparande! Amortering och pensionsavsättning och utdelningar lämnas utanför såklart.

   Har jag in 30.000 kr på kontot efter skatt så går 15.000 kr in på Avanza. Det ger 50 % sparkvot.

   Radera
 5. MYCKET besviken att ni inte lottade ut några till era läsare istället för att låta de gå ut... Girig pappa och flickvän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade mer gärna delat med oss men dessa var namnade och därav kunde inte överlåtas ni någon annan.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.