torsdag 18 januari 2018

Filmen om Bitcoin

Kunde inte låta bli att göra en kort film om Bitcoins uppgång och fall. Om fallet är en dipp eller en sprucken bubbla kan endast framtiden utvisa.Läs mer om Bitcoin

Är Bitcoin verkligen en investering?6 kommentarer:

 1. Idag är allt upp 30%. Har en kryptoportfölj med en vän. Inga större summor insatta. Vi ser det som ren gambling. Men det jag reflekterat över är att man slutar bry sig om att det ena dagen går mer 30% för att nästa gå upp 40%. Tittar sen på aktieportföljen: Upp 0,08% och ner 0,10%. Man bli härdad mot framtida aktiekrasch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja säga vad man vill men det svänger i alla fall i Bitcoin. Vilka rörelser alltså!

   Och där det finns rörelser finns det möjlighet att göra pengar så för traders kan Bitcoinm vara riktigt roligt. Oförutsägbart men roligt.

   Radera
  2. Jag tror på den gamla tumregeln - köp inte saker som aktivt säljs på dig (därför sitter jag men mina knastertorra indexfonder som ingen på banken ville visa samt avstår bitcoin som adwordas en del). Anonym - håller med dig att det är som att spela och jag GLÄDS med dem som spelat hem lite deg (inte alls bitter), och det är verkligen en bra aspekt det där med fluktuationstillvänjningen.

   Radera
  3. Precis så jag brukar tänka när man får spam eller när telefonförsäljare ringer. Om produkten är så bra som de säger hade de inte behövt sälja in den så hårt.

   Och jag gillar också när folk tjänar pengar och självklart hade man velat vara med på Bitcoinresan men jag tror inte att det är rätt läge att kliva in nu. Inte om man tänkt vara långsiktig iaf.

   Radera
 2. Bitcoin styr det mesta givetvis. Men det finns så många andra spännande projekt och drivna människor inom cryptosfären. Gvs flertalet rena scams också. Men utveckligen är mycket spännande och jag tycker folk borde följa med bättre, framförallt i Sverige. Man måste inte satsa pengar i crypto för att läsa lite om det (även om man så klart blir sugen).

  Sen så är det så att i Sverige tycker vi allt låter som scam för vad ska vi med anonymitet till i trygga Sverige. Men tänk på minoriteter som inte släpps in på banken pga fel hudfärg, fel religion etc i andra länder.

  Nåt att tänka på och inte något investeringsförslag.

  Å det är själva valutorna. Sen har vi blockkedjan där bara fantasin sätter gränser. Överföringar på några sekunder istället för flera dagar som nu. Som ett ex.

  SvaraRadera
 3. Solklar bubbla, de som säger att bitcoin har ett värde för att tekniken är innovativ är knäppa. Du äger inte tekniken. Typ som att säga att man äger Apple för att man har en Iphone. Eller att man är riksbanken för att man har några kronor på sparkontot.

  De som säger att bitcoin är bra för att det är utanför kontroll har en klar poäng, men bitcoin är otroligt segt och dyrt att använda för att köpa saker. Har själv gjort detta... *host* *host*... Dålig på att vara en valuta....

  Värdebevarare likt guld då? Svårt att säga, krävs mindre volatilitet för att kännas som en trygg hamn. Finns inget universellt förtroende för bitcoin som värdebevarare eller hedge mot andra tillgångsslag. Ingen historik som säger att det fungerar så heller.

  Mest troligt är att tekniken visar sig vara för dålig och att värdet nu är en bubbla som är driven av idioter som tror att de kan bli rika snabbt som de tidiga pionjärerna. Nej, sälj skiten om du sitter på det.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.