tisdag 2 januari 2018

Årskrönika 2017

Bloggens framgångar summerade

Vad hände på bloggen under 2017?


Under 2017 har vi publicerat 206 blogginlägg vilket i snitt är 17 stycken per månad eller ett inlägg varannan dag.

Som ni kanske förstår så har Aktiepappas blogg tagit en allt större plats i vårt liv under året. Och hade hade det inte varit för att vi tycker är roligt och lärorikt så hade vi aldrig lagt all den här tiden på bloggen. Bloggen är något vi arbetar gemensamt med, så i stället för att vi gör saker på varsitt håll sitter vi tillsammans, diskuterar och skriver inlägg.

Twitter

Ingen av oss hade använt Twitter tidigare och vår inställning var knappast positiv från början:  Vi fick heller inte fart på vårt twittrande i början på grund av vårt konto var spärrat för alla och endast öppet för de som följde oss, vilket kanske också fick oss att tycka att Twitter inte var så underhållande. Men sen när Aktieflickvännen upptäckte det och kunde öppna upp kontot så har vi skaffat oss många nya bekantskaper och vi har haft möjlighet att följa och delta i många intressanta diskussioner!

Facebook

Förutom Twitter använder vi Facebook, dock ger det inte lika mycket i utbyte för vår del då Facebooks regler inte tillåter att vi deltar i grupper mm som person. Ni hittar oss på Facebook/aktiepappa/

Google

Google är den absolut största levereantören av besökare till bloggen även om Facebook ibland peakar och levererar betydligt fler besökar under vissa dagar. På sikt är dock Google.com eller Google.se svårslagna som besöksgeneratorer.

IPO/börsintroduktioner

Vi har under 2017 skrivit en hel del inlägg om IPO:er då vi experimenterat med att teckna de vi trott skall bli övertecknade. Såpass många att någon lite skämtsamt valde att kalla Aktiepappa för IPO-pappan på Twitter. Mannen som myntade uttrycket var vår vän Erik (@Aktieanimatören)

Mest lästa inlägg

Vårt mest lästa inlägg under året är Avanza vs Nordnet som är en jämförelse mellan de två mest använda nätmäklarna i Sverige. 

Bloggen och ekonomin

Vi har under året skrivit ett fåtal sponsrade inlägg. Bland annat har det varit en jämförelsesite för kreditkort och försäkrningsbolaget If som vi samarbetat med. Inkomsterna från bloggen täcker numera nästan hela vår månatliga boendekostnad. Det är en bra början och tillsammans med våra utdelningar på totalt ca 110.000 kr (här har jag inkluderat både utdelning från publika bolag och privata bolag) skulle vi antagligen klara av att leva på inkomsterna av blogg och utdelningar.. Vi skulle överleva men vi skulle få försöka gnske mycket så det är inte aktuellt i nuläget men man känner absolut att man är en bit på vägen när man sammanställer siffrorna på det här sättet.15 kommentarer:

 1. Hej Aktiepappa.

  Kul att det går bra med bloggen. Tycker den utvecklats bra med många intressant inlägg under året. Jag hinner tyvärr inte in och kommentera så ofta men jag brukar läsa i princip alla inlägg ni gör. Lycka till med era investeringar under 2018.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra Slimis. Vi smyger allt runt hos dig med, det vet du :).

   Radera
 2. Mycket bra jobbat Aktiepappa. Ser fram emot att få följa dig nu under 2018 och sedan under 2019 ^^

  SvaraRadera
 3. Jag har följt er blogg i det tysta under hela 2017. Tycker ni skriver otroligt bra. Hoppas ni går på fler årsstämmor så jag kan få läsa om era upplevelser på dessa. Tack!
  /Pappa betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att höra! Och just bolagsstämmor är ett av våra fokusområden 2018 så du kommer inte bli besviken!

   Radera
 4. Hej. Jag tassar också runt här men kommenterar inte så ofta, så kan väl även jag instämma i att jag uppskattar ert bloggande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att höra och roligt att du är med och kommenterar. Vi älskar när ni läsare är med och ger er input på våra inlägg. Långt eller kort spelar ingen roll.

   Tack för din kommentar och ha en god fortsättning!

   Radera
 5. Beträffande Avanza kontra Nordnet, så var ju Nordnet tidigare väldigt mycket en kopierande lillebror, så att säga. Men, sista 1-3 åren så tycker jag faktiskt att Nordnet har gjort bra framsteg till en betydligt vassare firma. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Investeraren. Ja kanske har du rätt men jag tycker nog att framförallt när det kommer till appen (som jag använder mest) tycker jag fortfarande att Avanza fortfarande slår Nordnet på fingrarna men smaken är som baken. :)

   Radera
 6. Ni gör ett bra jobb med bloggen. Och jag gillar att ni svarar på kommentarerna :) ni har inspirerat mig till att öppna ett IPO konto som går förvånansvärt bra, tack för det. Ska se vad jag satsar på nästa gång. Nu med en liten dotter (kom i dec) så blir det inte lika mkt tid över för att följa börsen.
  //Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt med dottern Emelie. Grattis!!

   Och kul att du gillar det vi skriver. Fokusera på det viktigaste i livet - familjen och låt börsen sköta sig själv så länge. Och vi kommer alltid finnas här och du är välkommen in för att läsa och kommentera när tid finnes :).

   Radera
 7. Rock on och God Fortsättning! Bra med årskrönika!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.