söndag 14 januari 2018

Veckans bästa!
I vanlig ordning ska vi försöka hjälpa er läsare att inte missa några av veckans bästa, viktigaste eller roligaste inlägg bland finansbloggarna.

Vi startar med Framtida frihet som skriver en topplista om alla bloggares utdelningar. En topplista som vinns av Utdelningsseglaren. (Det var förra året Seglarn vann och jag valde att göra ett litet test och se om ni följde länken och noterade att det var en ny "segrare" i år. Nämligen Chansar mest!) Vi säger grattis till vår vän Chansar mest och tackar Framtida Frihet för ett mycket intressant inlägg även om vi kom utanför listan. Vi tar nya tag till nästa år.

Långsiktig investering skriver om att det kanske är dags att kliva av börsen nu. Mycket intressant resonemang som man borde ha med sig själv och andra oftare.

Micke Larsson AKA Sparo skriver bland annat om politiker som verkar vara experter på att se om sig själva snarare än landet de är valda att se om. Tragiskt och mycket irriterande. Micke är sparbloggarnas egen pitbullterrier och hugger såklart på en sån oförrätt som  felaktig sjukskrivning.

Money for nothing firar 1-årsdag och vi gratulerar. 

Sparpingvin lynchar (och delvis sågar)  Clas Ohlson. 

En blogg som vi läser allt mer frekvent är Per Penning. I veckan resonerar han kring medborgarskap.

I vanlig ordning levererar vår vän Kronan till miljonen läsvärda artiklar. Bäst i veckan är inlägget om Handelsbanken och byte mellan A- och B-aktier. Att byta mellan A- och B-aktier kallar vi annars för "att göra en Slimis".

Hoppas ni haft en riktigt bra vecka i livet och på börsen!
6 kommentarer:

 1. Tack så mycket för omnämnandet! :-)

  SvaraRadera
 2. Titeln "Sparbloggarnas egen pitbullterrier" ska jag bära med stolthet :-).

  SvaraRadera
 3. Men Utdelningsseglaren kom först på plats 5 i FF:s sammanställning.

  SvaraRadera
 4. Nu känner jag mig lite kränkt.
  //Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du var bäst (som vanligt) Chansar mest. Ville bara testa och se om ni verkligen följde länken och läste hela inlägget. ;).

   Några gjorde det iaf.

   Radera
 5. Tack så mycket för omnämnandet Aktiepappa :) Tycker att det funkade riktigt bra att byta ut Handelsbanken. Gör det gärna igen.

  Tack för en riktigt bra blogg!

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.