torsdag 25 januari 2018

Portföljens topp 3

Ny portföljsammanställning


Nu har vi äntligen skaffat oss tiden och gjort en ny sammanställning över portföljen. Den skiljer sig rätt mycket från den förra som vi sammanställde för snart 6 månader sedan. Värdet har tyvärr inte ökat så mycket trots ett förhållandevist idogt nysparande. Anledningen till det är att Aktiepappa plockat ut ca 160.000 kr sedan dess för att köpa skog till aktiesönerna. Mer om det kan ni läsa om i vårt skogsinlägg.

Den största enskilda förändringen är att både Holmen och Axfood tuffat på så bra att de båda klivit förbi HM som näst största innehav. Numer är det fortfarande Svolder som är obesegrad etta medan Holmen klivit in på plats två strax före Axfood som numera är tredje största innehavet.

 1. Svolder
 2. Holmen
 3. AxfoodAllt går egentligen enligt vår plan som innebär att vi ska fylla på i de lite mindre innehaven för att väga upp den snedfördelning som framförallt det rejäla innehavet i Svolder innebär. Det funkar fint så här långt men vi har fortfarande en del att jobba med. Främst planerar vi att fylla på i Swedbank, Björn Borg och Skistar.

5 kommentarer:

 1. Tack för många spännande inlägg -Var hittar jag i skogsinlägget? Vore intressant att läsa eftersom jag själv håller på med en skogsaffär där jag ser det som en investering som barnen ska kunna dra nytta av mkt långt fram i tiden

  SvaraRadera
 2. Verkar ha hänt något med länken men jag jobbar på det!

  SvaraRadera
 3. Hej, ni ser inga risker i att de fyra störta bolagen blivit väldigt stora i portföljen?
  25% i Svolder låter mycket även om det är ett Investmenbolag...
  Kanske funderar ni på att vikta ner lite genom att sälja lite av de stora innehaven för att köpa de mindre bolagen nu eller vid en börsrekyl?
  Tack annars för en bra blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag förstår hur du menar och nej egentligen ser vi ingen stor risk. Jag ser det som om vi skulle ha 25 % av portföljen (Svolder) i en småbolagsfond.

   Sen sitter vi i en lite dum sits med Svolder och Holmen. De aktierna finns i en traditionell depå med lågt inköpsvärde och en försäljning skulle utlösa en rejäl reavinstskatt. Vi försöker istället jämna ut portföljen genom att istället fylla på de andra innehaven.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.