onsdag 11 oktober 2017

Cloettachefer anhållna

Vilka chefer är det som misstänks för insiderhandel i Cloetta?       

              
Ni har nog läst veckans snackis som handlat om att flera chefer på Cloetta som misstänks för att ha sålt aktier strax innan vinstvarningen den 14 september. Det verkar inte finnas någon officiell information om vilka chefer det handlar om men på Cloettas hemsida kan man se vilka som sålt aktier under veckorna före vinstvarningen

 • Ville Perho (President Cloetta Finland) sålde 9.857 st aktier den 31 augusti

 • Lars Påhlson (President Cloetta Scandinavia) sålde 14.626 st aktier den 12 september

 • Erwin Segers (CMO) sålde 12.713 st aktier den 5 september

 • Thomas Granelund (CFO Scandinavia) sålde 11.836 st aktier den 8 septemberUnder de två veckorna som föregick vinstvarningen sålde alltså insiders totalt 49.032 st aktier i Cloetta och vi vet såklart inte om dessa försäljningar gjordes utifrån någon kunskap om vinstvarningen men helt klart luktar det lite illa. Jag tror inte att jag behöver skriva ut hur illa jag tycker att detta är. Även om de visste om det eller inte tycker jag att man kan låta bli att sälja aktier strax innan rapporter generellt. Detta är ju information som kommer att bli granskad i en eller annan form oavsett hur man gör och hur rapporten mottages av marknaden.

Vi kan nog gissa att även om det inte var samtliga ovanstående personerna som anhölls i tisdags så kan vi sannolikt sluta oss till att de anhållna i alla fall är några av ovanstående personer. Det genomfördes dessutom husrannsakningar hos de anhållna. Vi får se vad utredningen visar och om de misstänkta blir dömda. Fram till dess får de såklart anses oskyldiga till insiderbrott men de får anses skyldiga till att vara klantiga i alla fall. 

Något annat som slår oss är alla de titlar som Cloettas chefer verkar ha. Titta bara på de ovanstående. Vi har inte ägt Cloetta tidigare och ni kommer vi garanterat inte äga dem. Någonsin.Tidigare inlägg om Cloetta:

6 kommentarer:

 1. Tycker ändå att det är bra att det blir konsekvenser av detta och att man faktiskt tar tag i situationen. Inte så roligt för mig som aktieägare i och för sig.

  Det här var aldrig något jag trodde skulle inträffa i början av året men min tro på ledningen, så mycket kan jag säga.

  Skrev lite om just detta i ett tidigare inlägg:
  http://www.kronantillmiljonen.se/rorande-bolagen/ytterligare-trakiga-nyheter-i-cloetta/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller verkligen med. Sen fattar jag inte hur de kan smutsa ner sig på det här sättet för småpengar. De måste ju ha hyfsat med både lön och cash när de sitter på de poster de gör.

   Radera
 2. Problemet är ju framförallt att aktien är löjligt dyr bara för att det, liksom ICA, är ett varumärke som folk kan identifiera sig med. Varifrån den framtida tillväxten ska komma för att bibehålla lika fina utdelningshöjningar är oklart samtidigt som vi vet problem på kort sikt.

  Jag har velat äga aktien tidigare och tog en mycket blygsam position vid 26 kronor per aktie. Det tyckte jag ändå var dyrt. Men på lång sikt är det lägen som dessa som är tacksamma att köpa i när det rör sig om tillfälliga problem. På lång sikt kommer Cloetta höja utdelningen när de ej längre hittar möjligheter att expandera genom förvärv. Problemet som sagt att detta redan är väl inprisat. Tycker egentligen att aktien är köpvärd först runt 22 kronor. Räknar man med en utdelningshöjning till 1 krona per aktie är det dock försvarbart om än inte billigt att köpa vid nuvarande nivåer. Ingen aning om vilka estimat analytikerna gör för CLA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det brukar bli bra köpläge av den här typen av skandaler. Själv köpte jag in mig i Swedbank när de hade lite av en kris med Michael Wolf mfl. Det visade sig vara en bra affär så här långt.

   Radera
 3. Det här luktar riktigt, riktigt illa. Ruttnande chefer, ruttet bolag. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Dessutom skitnar de ner sig för småpengar i sammanhanget vilket bara säger ännu mer om deras karaktär...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.