tisdag 10 oktober 2017

Äntligen en korrekt värderad IPO

Handicare gör idag debut på börsen 

Första handelsdagen startar 10 % över teckningskursen som var 50 kr och det verkar som om de flesta som tecknat fick tilldelning på halva sin tecknade andel. Själva tecknade vi oss för 200 aktier och fick tilldelning på 100 aktier.

Just nu har kursen stabiliserat sig på ca 54 kr. Skönt med en korrekt värderad IPO som sagt och credd till Nordic Capital, Carnegie, Bank of America Merrill Lynch och DnB som prissatt och genomfört introduktionen.

Själva valde vi att sälja vår lilla post för 54,50 kr.  Posten tecknades i vår IPO-portfölj och där ska nu istället ges plats åt Global Gaming och Climeon.


Fler inlägg om Handicare
Nästa IPO - Handicare 

6 kommentarer:

 1. Var visst lite för snabb igår när jag skrev. Men jag fick iaf 100 st och sålde på 54,75. Så en liten go vinst allt. Nu hoppas jag på Climeon på fredag, krusket är bara att jag ska ut på älgjakt. Så får se om jag har uppkoppling vid nio :)

  Hur gör du med vinstskatten på dina IPO som du köper genom AF?

  /Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ofta lurigt att se tilldelningen på depån för det står "ansökan" och det antal aktier man tecknade. Sen ändras det vid börsöppningen och först då vet man till 100 % vilken tilldelning man fick.

   Roligt med älgjakt. Vi önskar god jaktlycka.

   Skatten är tyvärr bara att betala dess värre... :/ Jag har iofs ett par innehav med förlust som jag kan sälja av för att kvitta förlusten och sen köper jag eventuellt tillbaka de innehaven i ISK.

   Radera
  2. Yes nu har jag lärt mig det.
   tack tack.
   Känns bara så tråkigt att behöva skatta för den snabba vinsten. För hade jag köpt/ kunna köpa genom ISK så hade jag ju gjort det. Men men det tar vi i deklarationen då!

   Radera
  3. Det går ofta att teckna via Kapitalförsäkring. Då slipper man en del meck.

   Radera
 2. Hej,

  Tack för utmärkt blogg o inlägg på shareville.
  Detta gällande skatten på AF konto - dras den inte automatiskt? Eller måste jag betala själv på något vis?

  Tacksam för svaret på förhand för en korkad nybörjar fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittat hit och att du gillar det vi skriver.

   Skatten på ett AF konto får du betala själv. Du får dessutom deklarera den på en K4-blankett så det är lite meck med det där tyvärr. Då är det bättre att teckna i en kaptialförsäkring (KF). Den beskattas på samma sätt som ett ISK.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.