lördag 14 oktober 2017

Många affärer i veckan

Den senaste veckan har det blivit betydligt 
fler aktieaffärer än vanligt hos oss här på Aktiepappa. Och då menar vi inte bara att vi skrivit fler blogginlägg än vi brukar och planerar. Det har helt enkelt funnits så mycket att skriva om och tiden har inte räckt till att skriva alla inlägg vi haft lust att skriva. 

Hennes & Mauritz

Affärerna då? Jodå, det började med att Aktiepappa sålde av 400 HM-aktier för 221 kr. Anledningen till försäljningen är inte att vi inte tror på HM utan det är ett försök att tajma marknaden (det man inte ska göra...). HM har pendlat mellan 200 och 220 kr i flera månader nu och vi tror helt enkelt att historien kommer upprepa sig och vi kommer köpa tillbaka dem när de närmar sig 210 kr. Och om vi har fel och HM fortsätter uppåt så har vi fortfarande 700 HM kvar. Ett sätt att försöka snitta ner oss lite helt enkelt. 

Handicare

Handicare noterades och Aktiepappas minimitilldelning på 100 aktier fick lämna portföljen efter en uppgång på ca 10 %.  Jag sålde på 54.50 kr.  Ett klokt beslut då de senare i veckan tappade lite och avslutade veckan på 53.75 kr. 

Africa Oil

Även Aktieflickvännen har gjort lite affärer och köpt Africa Oil i sin kortsiktiga portfölj. Gick in lite tidigt men det går aldrig att hitta den exakta botten. Likt HM har Africa Oil pendlat rätt stabilt mellan 11 och 12 kr en tid och här brukar det gå att klick i och ur med några kronor i vinst. Flickvännen har även fyllt på Swedbank när de tappade några kronor pga säljrek från Deutsche bank. Ett perfekt tillfälle att fylla på i Swedbank där flickvännen är långsiktig. 

Climeon

Veckans snackis när det kommer till IPO:er har varit Climeon som gjorde en bejublad succé på börsen och Aktieflickvännen gjorde 2.700 kr. Ytterligare en liten vinst på en UPP med andra ord.  Det har visat sig att även vana investerare/sparare och till och med personer med högtravande titlar som: "rikedomscoach"   har haft svårt med att veta om man fått tilldelning eller inte. ;) Inte lätt det där med IPO:er men här på Aktiepappa kan ni som är osäkra alltid ställa frågor.   

Skistar

En annan aktie som tog lite oförtjänt stryk var Skistar. Det var nyheten om att den fd finansministern Per Nuder kommer föreslås som ny ordförande som gjorde att Skistar tappade 10 kr. Då köpte både Aktiepappa och Aktieflickvännen aktier i Skistar. Främst handlar dessa köp om att vi vill kunna gå på årsstämman i december. Vi köpte totalt 80 aktier i Skistar. En investering som kommer ge utdelning i december och som vi tror på på lång sikt och enda risken till att den blir kortsiktig är det faktum att posten är så pass liten. 

Som ni märker har det rört på sig ganska rejält hos oss i veckan. Hoppas att ni läsare har hittat mycket nyttig och intressant information och inspiration bland våra inlägg i veckan. Vi tackar er framförallt för all input och frågor kring IPO:erna. 


2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen hur du resonerar väl kring de olika valen du gör. Jag tar upp detta i mitt veckobrev :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.