fredag 13 oktober 2017

Seafire - sista dagen att teckna!

Nästa introduktion – Seafire 
2016 grundandes det lilla investmentbolaget Seafire. Bolagets affärsidé är likt andra investmentbolag att förvärva och utveckla bolag. De söker endast investeringar i bolag med beprövade affärsmodeller. De vill också se såväl utvecklingspotential som en ledande marknadsposition hos de bolag de investerar i. Seafire förvärvar bolag som inte nått sin fulla potential. I dagsläget består portföljen endast av två bolag: Followit Sweden AB och Hedén.

 • VD: Johan Bennarsten
 • Teckningskurs: 12 kr
 • Sista dag att teckna: 13 oktober
 • Första handelsdag: 10 november
 • Minsta teckningspost: 500 st
 • Börs: NGM Nordic MTF
 • Börsvärde: 35,7 miljoner kronor
 • Storlek på erbjudandet: 20 miljoner


Seafire saknar egentliga ankarinvesterare men av de 20 miljonerna som erbjudandet omfattar finns det garantiåtaganden på 80 % vilket gör att det inte krävs särskilt många investerare för att IPO:n ska bli övertecknad. Detta är den främsta anledningen till att vi tecknar oss för aktier i bolaget  faktiskt. Det faktum att Seafire investerar i intressanta småbolag kommer på köpet så att säga. Vi skulle kunna säga att detta är ett Ratos i sin linda eller ett Svolder i miniatyr. Om det visar sig bli det senare så kan vi tänka oss att bli långa i bolaget. Det finns möjlighet för företaget att utnyttja en övertilldelningsoption som motsvarar ca 25 % av det totala erbjudandet.

I vanlig ordning har vi tecknat en liten post (1000 st aktier) i hopp om att introduktionen blir övertecknad för att sedan kunna kliva av med en vinst. Det är i den så kallade IPO-portföljen som teckning sker och risken i bolaget bedömer vi som hög! Förutom den höga risken ser vi en nedsida i den långa tidsperioden från teckning (då pengarna måste sitta på kontot) till första dag för handel. En månad är för lång tid.

Kul med ett nytt investmentbolag på börsen!


Våra tidigare inlägg om IPO:er


20 kommentarer:

 1. Jag kan bara instämma, jag tecknade mig också. Du han före med din artikel dock :) Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, "Aktiepappa; alltid steget före".

   Skämt åsido så tror jag att detta kan vara en intressant IPO.

   Radera
  2. @Aktiepappa... enligt nyemissioner fick de endast 16 av 25 miljonerna. Med andra ord svagt intresse. Du nämnde storleken på erbjudandet var 20 mille medan de skrev 25. Var fick du garantiåtagande på 80% från? Har själv inte fått det än men antar jag får besked snart. Hur tror du kursen kommer utvecklas första dagen? Minus? /Badi

   Radera
  3. Hej, jag vågar inte svara på vart Nyemissoner hämtar sin info. Jag har hämtat min från Seafires hemsida. Både de 20 miljonerna och de 80 procenten. Dock har jag fått informell info om att garantierna och att de garanterar att minst 80 % tecknas och om tex 60 % tecknas av andra investerare behöver garanterna bara teckna upp till 80 %-gränsen. Här går våra tolkningar isär och än så länge har jag inte fått information från Seafire så jag kan tyvärr inte ge dig facit.

   Radera
 2. Det är nog slut för mig att teckna upp mig på sådana resor tror jag. I alla fall för ett tag...
  Jag tecknade ju upp mig på 320 Climeon aktier här för några dagar sedan :)

  Grattis till aktieflickvännen för en fin resa här förresten. Vet du om hon också tecknade 320 atker?

  Dock så håller jag med dig. Det känns som att alla tecknar för att det ska bli övertecknat och sedan kliva av tåget direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, hon tecknade 320 st. och fick 170 st. jag tecknade 500 och fick 0.

   Radera
 3. Hej,

  Du nämnde i blogget att sista dagen för att teckna är idag - 13 oktober. På Nordnet gick den ut igår och på Avanza finns den ej kvar heller. Så var tecknar du?

  /Badi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, ibland har de olika bankerna olika tider. Jag vet inte varför riktigt men i det här fallet hämtade jag informationen via Seafires hemsida: http://seafireab.com/investerare/ipo/

   Själv tecknade jag via Nordnet för ett par dagar sedan. Det går att teckna via Seafires hemsida. Se länken ovan.

   Radera
 4. Hur gick det med Cliemon och Qiiwii. Fick du några?

  SvaraRadera
 5. Jag fick 170st Climeon, som såldes för 47:-. Qiiwii fick vi dessvärre inga av!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 6. Varit dålig tilldelning senaste tiden. Utom i Bio Arctic...

  Vilka kommande nyemissioner etc tecknar du i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tecknat Global gaming och Seafire. Framöver kollar jag på Indentive. De kan kanske bli något.

   Radera
 7. Kollade också på Indntive, men som den glada amatör jag är så förstår jag inte vad en unit är eller hur de funkar, jäämfört med en nyemission av en aktie som ju är ganska enkelt att förstå.

  Ser fram emot ett blogginlägg om den saken och om vad du tycker om Indentive... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägg om Indentive kommer i veckan (tisdag eller onsdag). :)

   Radera
 8. Också kikat på Indentive. Ser att de har ngn form av "ankarinvesterare" som ska eventuellt... köpa för 12 mnkr... Det där "eventuellt" som går att utläsa plus att de inte berättar vem denna mystiska investerare är känns i mina ögon lite oseriöst. Sedan så är säkert marknaden enorm för "IoT" men jag tror det kommer finnas många som vill sätta sig vid det smörgåsbordet så chansen att just Indentive lyckas kapa åt sig en stor bit av tårtan håller jag för osäker. Kikade även på deras RR och blev inte jätteimponerad. Möjligen kan "trångt-i-dörren-fenomenet" innebära att en teckna-sälj-strategi kan ge vinst men långsiktigt ser bolaget inte jätteaptitligt ut. Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst på om dem ännu men det där låter inte särskilt lockande... Tack för input Lars!

   Radera
  2. Håller med dig Lars om framtidsutsikterna... dock IPO hysterin verkar hålla ut året ut och därav finns det en möjlighet att den blir fulltecknad. Speciellt med tanke på de fina samarbetspartner man införskaffat sig. Köper en liten post för teckna-sälj strategin.

   Radera
  3. Ja det verkar inte finnas någon hejd på IPO-hysterin just nu. Det kan vända fort dock och jag rekommenderar verkligen att man har merparten av sina pengar investerade i stabilare papper! Gärna med vettig utdelning. IPO:er och småbolag är ett lotteri. Det får man inte glömma. För egen del gör jag en del små korta affärer och överskottet från dem placerar jag långsiktigt i "tråkiga" aktier likt Holmen, Resurs, HM, Investor, Svolder mm.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.