torsdag 8 december 2016

Spara smart - sparsmart

Via bloggen Aktiepappa har vi träffat på många härliga människor som likt som vi brinner för sparande och investeringar. En av dem är en kunnig och driven tjej som startat gruppen Sparsmart på Facebook. De diskuterar sparande, ekonomi, aktier mm och hjälper människor att hålla ordning på sitt sparande. Deras grupp väckte vårt intresse och vi har därför bett dem om de kan presentera sin sida och sin app här på bloggen. Observera att detta är ingen reklam eller köpt inlägg. Vi tycker helt enkelt att detta är en bra sida och ett mycket bra initiativ! Nedan följer Sparsmarts egen presentation av sin Facebooksida och app:


Sparsmart


Alla människor kan bli sparsmarta, det handlar bara om att bli medveten om sitt eget beteende. Ibland kan det behövas lite hjälp och lite peppning och därför har vi skapat gruppen "Sparsmart" på Facebook. I gruppen diskuterar vi vardagsekonomi, aktier, investeringar, företagande och sparande. Här är alla välkomna oavsett tidigare erfarenhet inom ämnet.

I gruppen kan man ställa nybörjarfrågor likväl som mer avancerade frågor och alltid få ett trevligt svar tillbaka. I gruppen håller vi god ton och hjälper varandra att lyckas. I samband med att vi startade gruppen utvecklade vi även en app med samma namn, "Sparsmart" 

Sparsmart appen hjälper dig att räkna på ditt sparande på ett smidigt sätt och hjälper dig få koll på ränta på ränta effekten. För mer avancerade användare kan man även ha koll på hur olika kontoalternativ påverkar skatten beroende på vilket konto du har, t.ex investeringssparkonto. Man kan även lägga in hur mycket man "slösar" på onödiga utgifter så som takeaway-kaffe och se hur mycket detta blir på ett år. Bra motivation för att se över sina utgifter och på så sätt kunna spara mer! För dig som handlar med aktier så finns det även en GAV-räknare där man på ett enkelt sätt kan se vad ens genomsnittliga anskaffningsvärde blir på en aktie om man köper fler. Ett bra redskap för er som är intresserad, eller vill bli intresserade av er ekonomi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.