tisdag 6 december 2016

Börsintroduktion - Edgeware


Edgeware är ett bolag som länge verkat i det dolda. De har funnits sedan 2004 och deras affärsidé går ut på att hjälpa operatörer att kunna erbjuda tv och video via streaming. De säljer infrastrukturen – både mjuk- och hårdvara – som gör det möjligt för bland annat internetoperatörer att ge streamad rörlig bild till sina kunder. En affärsidé som ligger i tiden.


Edgeware har växt med ca 40 % per år. Huvudkontoret ligger i Stockholm. De har även kontor i Hong Kong, Mexico, Belgien, Brasilien, Tyskland, Holland, Singapore, Spanien och i England. Omsättningen 2015 uppgick enligt företagets hemsida till 204 miljoner kr 2015 och bolaget är lönsamt. www.edgeware.tv

Teckningserbjudandet i korthet


Teckningskurs: 25-30 kr
Sista teckningsdag: 7 december
Första handelsdag: 8 december


Fem ankarinvesterare har tecknat sig för aktier i introduktionen: Catella Fondförvaltning AB, Grenspecialisten Förvaltning AB, LMK Forward AB, Swedbank Robur Fonder AB och OstVast Capital Management Ltd

Från mediahåll är man nästan lika enat positiva som man var när Volati var på väg till börsen. 

  •  Privata affärer – Teckna!  

”Därför är det inte bara fullt möjligt utan också troligt att Edgeware får ett positivt mottagande på börsen. Och Privata Affärer är därför positiv till teckning trots en hög värdering med dagens sifferunderlag.”


  • Börsveckan – Teckna!

Börsveckan tycker att det är en risk men en risk värd att ta.


  • Dagens industri – Teckna inte!

DI tycker att Edgeware är fullvärderade och tror att de kan tappa. Vid en lägre värdering kan de bli intressanta igen enligt DI.

"Vi landar i slutsatsen att Edgeware är ett spännande bolag med en bra position i en attraktiv nisch, men att det redan speglas i värderingen de noteras till."


  • SVD – Teckna!
“Edgeware säljer teknik för att effektivisera och förbättra streamingtjänster via nätet. Det ligger ju helt rätt i tiden. Lägg till en attraktiv affärsmodell och produkter med höga marginaler så ter sig aktien högintressant att teckna – trots den osäkerhet som alltid finns inom nischer med snabb teknikutveckling.”


Den enda nackdelen till att teckna enligt mig är egentligen det förhållandevis stora spannet i teckningskursen. I övrigt får jag tillskriva min egen teckningsavsikt den av Sparo myntade "emotionell analys". Jag utgår från att när flera så pass tunga tidskrifter som SVD, Börsveckan och Privata affärer skriker TECKNA så blir aktien antagligen övertecknad och då blir det en fin uppgång i den inledande handeln.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.