tisdag 27 december 2016

Julstiltje i bloggvärlden

Under julafton dök det upp en del blogginlägg från flera av våra favoritbloggare men sen när julmaten skulle smältas under juldagen och annandagen verkar alla bloggare ha tagit ledigt. Vi kände att vi ville hjälpa till med när det gäller nyårschampagnen och hur man ska köpa den på bästa (och mest prisvärda) sätt och skrev ett inlägg om det men i övrigt har även vi legat på latsidan. Det hindrar inte att vi faktiskt läst de inlägg som skrivits under julhelgen. Mycket har handlat om ”God Jul och gott nytt år-hälsningar” och det är såklart trevligt med den typen av hälsningar men vi har fokuserat på några av de som inspirerat oss.

Sparo skriver om en tid då ”kejsare Carlsson” skulle beskatta alla investerare. Som vanligt med en stor portion humor och en ännu större portion pricksäkerhet. 

Stefan Thelenius har via bloggen z2036 berättat om hur han hjälpt sina barn att bli både intresserade och insatta i aktier och investeringar. Kommentaren om dottern som vill ha hjälp att ”ta fram grafer och utdelning så att man kan jämföra och glöm inte Victoria secret” är ju helt underbar!

Investera lite mera bloggar om det alltid aktuella ”världens 8:e underverk”. Även om uttrycket ibland känns en aning uttjatat så är det så viktigt att det tål att upprepas. Känslan att det ska bli skönt när aktiemarknaden kommer igång efter jul som Investera lite mera berättar om kan även vi relatera till.

Utdelningsstugan firar 1 år genom att dela med sig av sin imponerande besöksstatistik. Som relativt ny inom bloggvärlden är den typen av information både roligt och inspirerande att läsa.

Egon investerar publicerar en riktigt bra sammanställning om populära bolaget Novo nordisk.

Humankapitalisten firade in julen med en trevlig quiz där vi dessvärre bara hade 70 % rätt. Bättre än de flesta som gjorde den men det var ändå surt att missa på antal pepparkakor som säljs i Sverige per år och Sveriges handelsutbyte. Det finns tydligen ett ord för att ha fobi för att placera pengar också, då vi inte lider av det hade vi även fel på den frågan.

Tack för att ni underhåller oss så här i juletid och god fortsättning önskar vi alla våra bloggvänner!

8 kommentarer:

 1. Hej Aktiepappa!

  Tack för omnämnandet.

  Må väl och God Fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Kul att omnämnas. Jag har skrivit ovanligt många blogginlägg senaste veckan, eftersom jag faktiskt har mer tid än vanligt. Jag tror att frekvensen kommer att minska i januari dock, eftersom det kommer att vara full fart på jobbet. Aktierna jobbar dock på under tiden hoppas jag.

  God fortsättning!

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kvantiteten utan kvaliteten som är det viktigaste.

   God fortsättning Egon!

   Radera
 3. Haha underbart! ☺ Att du ens nämner min blogg tillsammans med dom andra riktiga bloggarna! Tackar som ödmjukast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärtom. Det är jag som tackar för inspiration och underhållning.

   Radera
 4. God jul och god fortsättning till er båda! Kul att du delar med dig av fredagsquizet, det känns som att av era tre fel (mycket bra jobbat!) så är den enda värd att lägga på minnet just handelspartnern. Vi får se om ni kan trumfa förra veckans resultat imorgon!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hunnit göra veckans quiz ännu. Hoppas den ligger uppe några dagar för nu blir det nyårsfirande och skidåkning.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.