söndag 9 april 2017

5,55 % direktavkastning!

Återinvestering av utdelning och en kort IPO


I veckan har det trillat in pengar på Aktieflickvännens konto i form av utdelningar men också den efterlängtade skatteåterbäringen. Holmen delade ut 1620 kr och Swedbank 2244 kr. Därför passades det på att genast återinvestera dessa i redan befintliga bolag, nämligen i Resurs och SCA.

Resurs har som bekant backat lite sista veckorna och köp kunde göras på 53,15 kr. Resurs har i dagsläget en direktavkastning på 5,55 % så det kändes bra att fylla på lite mer på den nivån.

SCA handlades utan utdelning från och med 6 april så inköpspriset hamnade på 279,30 kr. SCA kommer som bekant delas upp i två bolag, senast under sista halvåret 2017. Hygiendelen kommer heta Essity och aktieägarna kommer bli tilldelade 1 aktie per befintlig aktie i det nya bolaget. BSN Medical har under veckan förvärvats av SCA och kommer i framtiden tillhöra Essity. Mycket spännande på gång och därför kommer det fyllas på fler i portföljen framöver.

Aktiepappa har som ni kanske läst haft framgångar i Three Gates och introduktionen av Actic under veckan. Actic blev en rätt sömnig historia och Aktiepappa valde att kliva av med en blygsam vinst på 150 kr efter några timmars handel i Actic. Teckningen i Actic var en chansning med förhoppning om att kursen skulle sticka upp under första dagen pga överteckning. Nu blev det en liten liten vinst och det är bättre än inget. Vad är det man säger; ´även smulor är bröd´?6 kommentarer:

 1. Härligt att det blev en vinst i Actic :) SCA känns spännande. Även om aktien nästan jämt känns högt värderad så känns det som den aldrig kommer bli billig. Jag är själv lite sugen att ta in SCA i portföljen. Får se framöver om det kanske blir en liten post även om priset är lite högre än jag är bekväm med. Håller även tummarna för din Resurs investering. Själv hoppas jag att kunna göra lite fina pengar på Handelsbanken framöver. Vi får se om aktien har nå mer att ge :-)

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det visar sig att SCA är ett av de mest rekommenderade bolagen i Sverige för tillfället.
   https://twitter.com/Aktiepappan/status/851440783899099136

   Det faktum att insiderköpen i SCA haglar gör inte köpläget sämre enligt mig.

   https://twitter.com/Aktiepappan/status/851440783899099136

   Radera
 2. Tycker att det känns förnuftigt att SCA delar upp bolaget. Med inte allt för mycket insikt förstår jag inte varför det beslutet tagit så lång tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror sannolikt på att den ena delen av bolaget väst extremt mycket vilket gjort att SCA fått lite obalans i storleken på de olika bolagen. Sen tror jag att det varit en fördel att ha all skog för att kunna jaga. Nu efter den senaste tidens skandaler har skogen och jakten snarare blivit en belastning för företaget.

   Radera
 3. Återinvestera utdelningen känns viktigt. Har haft Resurs Bank länge på min bevakningslista, och är också sugen på att plocka upp den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har fyllt på med Resurs det senaste och nu börjar de tugga uppåt igen.

   De ligger bara strax över teckningskursen vilket gör dem köpvärda fortfarande om du frågar mig.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.