måndag 31 oktober 2016

Veckans inspiration - spara i vardagen

Eftersom veckan inte var någon höjdare intjäningsmässigt, trots lön, blev veckans inspiration mer av att spara än att investera. 

Petrusko får med sitt inlägg om hur de sparar in pengar genom att avstå att köpa plastpåsar i affären agera veckans inspiration. Totalt skulle de spara in 564:- per år genom att använda medhavda flergångspåsar. Ett tips som redan borde vara applicerat i sparandet men som faktiskt inte är det. Dock fick detta upp våra ögon för denna till synes lilla utgift som på årsbasis är en rätt rejäl kostnad. Det kanske inte låter som några drömsummor men genom att eliminera flera liknande onödiga kostnader finns det tusenlappar att spara i hushållet. 

Aktieflickvännen konstaterade i början av året att det gick 540:- per år till aviavgift för bredbandet. Givetvis är den numera ändrad till autogiro och några kronor sparade. 
Varje höst sätts det timer på all belysning i hemmet. Inställd på att tändas upp när mörkret faller på och släckning runtomkring tidpunkten då det är dags att sova. Den här sparade utgiften är svårare att räkna på, men gissningsvis blir det några hundralappar per år, då inga lampor lyser i onödan.


Vilka onödiga extrautgifter har ni eliminerat?


/Aktieflickvännen

8 kommentarer:

 1. Fantastiska spartips.
  Är aktiemamman (eller aktieflickvännen) lika mån om att spara som dig eller är hon mer en daglig investerare ute på affärerna? :)

  SvaraRadera
 2. Haha vilken härlig flickvän du har aktiepappa :) Påminner lite om min egen som också är duktig när det gäller besparingar. Kom gärna med fler bra ideer jag är öppen för alla typer av besparingar :-) Min största besparing detta år var att sluta dricka energidryck. Dåligt både för ekonomin och hälsan. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra jobbat. Energidryck är satans påfund. Men jävlar vad cash företagen som säljer det tjänar. Kolla på Redbull.

   Radera
 3. Hon är värre när det gäller att spara! ;)

  SvaraRadera
 4. I höst har den ofantligt onödiga utgiften "kaffe på Pressbyrån i väntan på bussen" helt försvunnit, då jag investerade i min egen hälsa istället och köpte en cykel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt bra investering. På flera plan!

   Radera
 5. Bra tips, samlar på mig alla liknande små knep som kommer i min väg. Bjud gärna på mer i framtiden!

  Jag har slimmat ned på extrautgifterna en längre tid att det börjar bli svårt att hitta de där lätta och snäva besparingarna. Men jag är nog inne på Slimis spår gällande dryck, men mer i största allmänhet. Det finns så mycket skitprodukter i dryckesväg som jag mer eller mindre har konsumerat per automatik. Nu är jag mer selektiv och dricker allt annat än vatten för njutningens skull, inte för att ha något att hälla i mig.

  Tycker att det är fantastiskt att ni båda bloggar, kombinationen är klockren!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 6. Kul att du gillar vår kombination!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.