fredag 21 oktober 2016

Korta affärer i veckan


Aktieflickvännen investerar till största del långsiktigt men sen i somras har även en kortsiktig portfölj öppnats. Planen är att göra investeringar från någon dag upp till några veckor. För att inte göra allt för stora misstag så görs det än så längre bara mindre köp. Denna veckan resulterade det i en vinst om 522:-, vilket är glädjande. Bäckar små... 


Avvecklade under veckan hela innehavet i Tele2 enligt planen som uppgjordes under förra helgens kickoff. I stället utökades posten i Ica. Köpte ytterligare 40 stycken på 271,60. I efterhand kan det ses om en lyckad affär då Ica stod i 279,80 vid stängning på fredagen. Den långsiktiga portföljen har allt som allt hoppat upp 1,42% denna vecka!


Summan av kardemumman, en lyckad vecka investeringsmässigt för aktieflickvännen. Vilket borde firas med Champagne, då det faktiskt är Champagnens dag just denna fredag!

/Aktieflickvännen 13 kommentarer:

 1. Grymt ju! Bra där. Det gäller att vara på hugget. Hade samma tanke när jag köpte Volvo igår, men fick förhinder och missade att sälja vid toppen (ca 99:-/st)
  Men bra jobbat. Har du några tipps till en nybörjare :)

  SvaraRadera
 2. Hej Emelie, tack för din kommentar. När det kommer till tips blir de ofta lite tråkiga när de är generella men jag anser att välskötta bolag som tjänar pengar och som delar ut stabilt kommer alltid vara intressanta för folk att köpa aktier i. Det borgar för bra kurs även i framtiden. Jag har ju tex köpt Ica i veckan och sneglar lite på Investor i den långsiktiga portföljen.

  När det gäller kortsiktiga affärer är det bra om man hittar en aktie med stora svängningar samtidigt som den är billig. Gärna bara några kronor. Letar man och hittar rätt aktie kan man ofta se en kurva som visar ett mönster som kan ge en fingervisning om hur folk värderar den när de köper och säljer.

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 3. Fin nivå att köpa ICA på! Jag väntade på att den skulle falla under 270 och missade rekylen denna gången.

  SvaraRadera
 4. Hejsan, roligt nu har jag även hittat denna sida.

  Jag satsar på hög utdelning, men kompenserar med en säkerhet inför kommande snedsteg: indexfonder som generellt gått bra utgör ca: 70% av mitt samlade kapital. Även jag har köpt ICA som jag menar är en fin aktie med god avkastning. Jag handlade denna med tanke på vardagskonsumtion av livsmedel. Alla Svenska behöver: smör, ost, bröd, dasspapper. Men nu kollar jag även på Swedish Match som skulle kunna vara en bra investering, men prognosen för hur enskilda år gått känns lite ojämn. Jag får tittar mer på hur bolaget justerat direktavkastningen :)

  SvaraRadera
 5. Utlandsutdelaren; visst blir man sur när det där händer. Man sitter och är småsnål och så missar man tåget. Men oftast kommer det nya lägen.

  SvaraRadera
 6. Livskvalitet, roligt att du hittat hit! Indexfonder är smartaste sättet att spara säkert och ändå hänga med börsens fina uppgång på lång sikt. När det gäller Ica så tycker jag egentligen att de delar ut lite snålt. Jag köper hellre Axfood (med 6 % utdelning) men jag och Aktieflickvännen träter om detta för hon gillar inte Axfood. Får se vem som får rätt i längden.

  Men som du skriver så kommer vi alltid köpa smör, dasspapper mm varför Ica och Axfood känns som bra investeringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du inte tipsa om några bra index fonder :)

   Radera
  2. Eftersom en sparad krona är lika mycket (eller mer) värd är Avanza Zero det enda alternativet enligt mig.

   Dock har jag kvar några andelar i Aktieinvest sedan tidigare. De ägdes förr av Aktiespararna och de var pionjärer när det gällde att ta låga avgifter. Men Avanza Zero är bättre.

   Radera
  3. Ok, jag har fumderat på den fonden :)

   Radera
 7. Halloj!
  Kul att du plockat in ICA. Själv funderat på bolaget länge men har redan så stor spridning i portföljen. Om du fick välja mellan ICA eller Axfood, vilken skulle du då äga?

  SvaraRadera
 8. Hej! Flickvännen väljer Ica medan jag väljer Axfood. Har den senaste månaden köpt Axfood för över 100.000 kr så dem tror jag på. Det är framförallt utdelningen jag gillar med Axfood. Mina Ica kommer jag antagligen sälja om de går upp till omkring 300. Om de inte gör det kommer jag sitta med dem och casha in utdelning.

  Jag skrev lite om mina funderingar kring Axfood här.

  http://aktiepappa.blogspot.se/2016/09/axfood.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah men då fattar jag :) Minns att jag hört att ICA är väldigt populär hos det kvinnliga könet (tror det nämndes i något avsnitt av PrataPengar under sommaren).

   Radera
  2. Så kan det kanske vara... Jag har hört killar snacka om Axfood och iaf en tjej om Ica så enligt min ytterst ovetenskapliga undersökning så har du rätt!

   Köpte fler Axfood idag förresten. 142.90 var för billigt för att motstå. Och sen drog jag till Willys och handlade.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.