söndag 4 mars 2018

Veckans bästa blogginlägg!

Den här veckan har vi på Aktiepappa haft något av en nystart då Aktiepappan kommit tillbaka från ett långt sportlov. Det har resulterat i att vi kunnat jobba dubbelt igen och vi har läst dubbelt så många inlägg. Alla får i vanlig ordning inte plats men vi försöker få med de allra bästa. Har ni fler ni vill promota: länka till dem i kommentarsfältet.


Utdelningsseglaren har sammanställt filmer "best of Warren Buffett". Sevärt till tusen!

Miljonär innan 30 har på ett väldigt intressant men förenklat sätt tagit sig an bostadsmarknaden för förstagångsköpare. Ett inlägg som alla ungdomar borde läsa. Det behöver inte vara svårt att skaffa bostad.

Micke Sparo skriver om den helt idiotiska företeelsen förmögenhetsskatt som vår kära (observera ironin) statsminister har börjat svamla om.

Kneg till deg skriver om det utökade amorteringskravet som började gälla 1 mars. Personligen anser vi att det är bra att amortera och att politikerna ska hålla sig undan från bostadsmarknaden i möjligaste mån. Dessutom verkar marknaden själva kyla ner sig själv utan "hjälp" från FI och andra statliga organ.

Gustav på Gustavs aktieblogg frågar sig själv om han går över ån efter vatten. Ja svarar vi på den frågan ;) men vi kan ändå inte låta bli att läsa om alla Gusavs exotiska och intressanta bolag. Följer ni inte hans blogg så är det vår rekommendation att ni gör det. Där finns många läsvärda inlägg i ämnen och aktier som man inte hittar någon annanstans.

Pengabloggen skriver om risker i att investera i nya bolag. Mycket klokt skrivet och bra läsning för alla investerare.

Investera-pengar skriver ett inlägg om skatter och då vi till stor del tappat förtroendet för våra politiker är vi nästan beredda att hålla med om uttrycket "ekonoiskt förståndshandikappade" när det kommer till politiker i allmänhet.


Ha en fortsatt go söndag och ta hand om er!

6 kommentarer:

 1. Tack för referensen! Så länge avkastningen hänger med skulle jag ändå svara nej på frågan. Men det kan vändas till ja, den risken finns :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag håller med. Kunde dock inte låta bli att retas lite ;).

   Radera
 2. Tack för omnämnandet, alltid kul.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vi som ska tacka för grymma inlägg! Tack och trevlig kväll!

   Radera
 3. Tack snälla aktiepappa/aktieflickvännen för omnämnandet, ni gör ett superjobb =) Keep it up! Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.