torsdag 1 mars 2018

Uppföljning av Herbalife - Betting on zero

Jag vet inte hur många av er som läser bloggen som har läst vårt inlägg om Herbalife och pyramidspelet kring dem men flera har i alla fall ställt frågan hur det gått för Bill Ackman och hittills har vi inte kunnat svara men igår såg vi nyheten att Bill Ackman har gett upp sin kortposition i pyramidföretaget Herbalife. Herbalife är ett företag som säljer naturmedicin och näringsdrinkar via så kallad MLM-marknadsföring. Herbalife har fått jättemycket negativ press på grund av sina försäljningsmetoder och om man googlar lite så hittar man många klipp och filmer om personer som känner sig lurade av Herbalife. Både användare av produkter och försäljare.

När det kommer till Bill Ackman så har han sedan tidigare en beef med Carl Icahn och samtidigt som Ackman kortade Herbalife valde Icahn att ta Herbalife i försvar. En mycket intressant krock mellan två riktiga giganter inom finansvälden som nu Carl Icahn har vunnit. Fighten mellan Icahn och Ackman är nästintill legendarisk och klart sevärd!

Vår inställning till Herbalife är att det är ett pyramidspel och att man ska hålla sig undan. Det är en syn som marknaden inte delar ty det går fint att tjäna pengar på Herbalifeaktien som noterade all time high i går efter att Ackman avslutat sin position i bolaget.


Läs mer om Herbalife1 kommentar:

  1. Haha, jag kom ihåg att jag var på ett sånt där möte med Herbalife för typ 15 år sedan när man var ung och dum. Tror det var nån känd friidrottare som pratade. Tom då fattade man att något var lurt och skippade det hela.

    Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.