måndag 19 mars 2018

Insynspersoner säljer i Leovegas

Via Twitter blev vi uppmärksammade på att insynspersoner sålt 120.000 aktier i Leovegas den senaste veckan. Det fick oss att titta lite mer på hur försäljningarna och köpen gått till inom företaget. Intressant läsning visade det sig. Insynspersoner i Leovegas har under 2018 sålt totalt 190.000 aktier i bolaget. Detta ska ställas i relation till insynsköpen som stannat på blygsamma 10.000 aktier. Köpen har gjorts av styrelsens ordförande.

Tittar man längre tillbaka så ser man att under 2017 gjordes det i alla fall en del insynsköp. Totalt under 2017 och 2018 har insynspersoner sålt 1.927.840 st aktier. Under samma period har insynspersoner köpt totalt 130.000 st aktier i Leovegas. Till detta kommer ett antal köp via optioner i Leovegas incitamentsprogram om totalt 85.000 st aktier.

Köp/försäljningar exklusive optioner


Köp/försäljningar inklusive optioner

Ställer vi upp dessa köpa i cirkeldiagram framträder en mycket tydlig skillnad mellan köp och sälj. Ni känner nog alla till den så kallade pilotskolan som innebär att om piloten tror att flygplanet kommer krascha så säljer han (eller hoppar ur) medan om han tror på planet/företaget så köper han.

Så, innebär detta att Leovegas kurs kommer rasa nu eller är detta bara tillfälligheter? Det vet vi inte men med ett p/e-tal på drygt 50 och med en ledning som nettosäljer känner vi i alla fall att vi inte är beredda att kliva in i Leovegas i nuläget. De har dock haft en fin utveckling det senaste och på 12 månader har de gått upp med inte mindre än 110 %. Kanske är det så att ledningen inte har läst om att man ska "behålla vinnare men sälja förlorare"? 


Läs mer om insynshandel

4 kommentarer:

 1. Samtidigt så är det ju inte varken vd, styrelseordförande eller cfo som står för säljet. Och bevisligen är det skillnad på folk och folk, när det gäller verklig insyn och bedömningar av bolag. Att vissa övriga cashar ut, de kan jag förstå iof efter resan som varit.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja säger inte emot dig. Samtidigt är det en ganska rejäl övervikt på säljsidan. Och de är insyns"smittade" av en anledning. De borde veta lite mer än gemene man. Och det faktum att insynspersoner säljer är inte per automatik en säljsignal. Intressant är det dock.

   Radera
 2. Av dom 1.927.840 miljoner aktier som du nämner såldes 1.807.840 st under mars månad 2017 för ca 40 kr per aktie. Skulle man tagit rygg på dom försäljningarna hade det inte varit så smart va ? Så hur kan du då räkna med den försäljningen är ju en gåta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym. Roligt att du läser vår blogg och att du kommenterar. Som du ser i inlägget rekommenderar vi inte att man tar rygg på någon i det här fallet. Vi redovisar bara fakta och fakta är att insynspersoner sålt. Därför tycker vi att det är självklart att räkna med även de försäljningarna.

   Det är flera än du som anser att Leovegas inte kan gå ner någonsin och det kan mycket väl vara fallet på sikt men vi rekommenderar alltid att man försöker lämna känslorna utanför sina investeringar. Det är svårt, jag vet.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.