fredag 11 november 2016

Aktiepappa finns på Twitter

Efter att ha varit lite motståndare, helt ärligt så tänkte jag ”vad ska man med det där till egentligen?” ”Hur kan någon ens investera i den där aktien?” ”På 140 tecken går det väl inte att förmedla något intressant?” har jag tänkt om.

Ja inte bara tänkt om. Jag har kapitulerat. Sedan ett par dagar finns Aktiepappa på Twitter. Twitter är ett extremt roligt sätt att följa människor och företag som skriver om aktier i mitt fall. Antagligen är det minst lika intressant när det gäller andra personer med andra intressen. Detta nyvunna intresse har inte bara gett mig lite nya vänner och ny inspiration. Det har även öppnat mina ögon för Twitter-aktien. Jag kan dock konstatera att aktiekursen och användningen av deras tjänster är varandras motsatser. Lite som Swedish match och försvarsföretaget SAAB fast tvärtom skulle man kunna säga.

Twitteraktien noterades i november 2013 och kursen verkar ha startat på 26 dollar. Det har varit lite oklara uppgifter angående detta så om någon vet bättre; rätta mig gärna i kommentatorsfältet. Efter att har rusat till ca 70 dollar på ett par månader har Twitters aktiekurs varit en utförsbacke likt den Eddie the Eagle hoppade från i OS i Calgary 1988. Idag noteras Twitteraktien i 18,46 dollar och även om jag kan tycka att tanken på turn around kan vara rätt lockande så är det extremt sällan den typen av investeringar lyckas. I den frågan är jag överens med Claes Hemberg. Speciellt när det gäller IT-investeringar. Detta gör att jag kommer använda Twitter men jag kommer sannolikt inte köpa deras aktier.

Nu ser jag fram emot uppesittarkvällen på Twitter som alltid är dagen före löning då många aktiebloggare delar med sig av sina tankar inför vad de ska köpa för lönen.2 kommentarer:

  1. Som stor motståndare till all socialmedia! Så har jag ännu inte fattat fördelen med Twitter! Men alla är tydligen inte lika gammeldags som mig!? ☺ Så grattis!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, jag var likadan men just Twitter överraskade faktiskt. Våga testa ;).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.