söndag 6 november 2016

Diskussioner om aktier


Aktieflickvännen läser dagligen vad som skrivs i en uppsjö av aktieforum, framförallt på Facebook. Det finns för- och nackdelar med alla skulle man kunna säga.  Om det är möjligt att bortse från korkade och elaka kommentarer så finns det mycket information och kunskap att inhämta på sådana ställen. Aktiepappa på Facebook. Har sammanfattat lite om de grupperna som besöks mest:

Tjejer som gillar aktier 


Ett forum som endast är tillgängligt för kvinnor/tjejer. Sista tiden har gruppen vuxit sig stor på grund av mycket publicitet i sociala medier. Det resulterade i att admin var tvungen att stänga gruppen för nya då det blev för mycket för en ensam admin att upprätthålla en hög nivå på det som skrivs i gruppen. Det som skiljer gruppen från de övriga är att inga frågor är dumma, medlemmarna är hjälpsamma och stämningen är trevlig! Framförallt vill jag påstå att det finns många tjejer/kvinnor som besitter otroliga kunskaper om aktiemarknaden! Passar dig som har lite kunskaper och ett genuint aktieintresse. Så är du eller din flickvän intresserad av aktier så kan jag rekommendera gruppen. (Väl värt att vänta på inträdde om gruppen fortfarande är stängd för nya medlemmar.

Aktier 

Forumet har i dagsläget 31000 medlemmar och är således en stor grupp. Det kan märkas emellanåt att gruppen är stor och intresset för aktier är mindre än intresset att kasta ut elaka och korkade kommentarer hos vissa medlemmar. Admin försöker nog upprätthålla ordningen så gott det går men att kommentera något där (speciellt som tjej) så bör man räkna med att bli både idiotförklarad och nonchalerad. En hel del skryt, ungtuppsmentalitet och pinsamma "slang" -uttryck som man inte ens förstår innebörden av. (Aktiepappa och Aktieflickvännen skrattar lika mycket varje gång åt påfundet "volla" som lästs där, dvs volatil) Det finns dock en del vettiga analyser att ta del av. Tråkigt nog räknas mina kommentarer inte alls även om det jag skrivit är korrekt. Tjejer kan tydligen inget om aktier ;)

Aktieraketer 

Här kan man läsa om nykomlingar och kommande noteringar. Mycket egna spekulationer och en hel del haussing. Även i denna grupp är tjejers tankar inte alltid välkomna, utan bemöts med gliringar. Men vill man ha lite nyheter och idéer så är gruppen ganska rolig!

Economista - som gillar aktier

Gruppen startades i veckan av Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius och Anna Svahn. Gruppen är ett resultat av att Christina Engelen (grundare av Tjejer som gillar aktier) stängde sin grupp för nya medlemmar. Gick först med i gruppen av nyfikenhet men efter ett par dagar avslutades medlemskapet då nivån inte uppfyllde mina önskemål. Många av de som sökt sig dit är följare till Isabella och det genuina aktieintresset verkade inte existera. Målgruppen är och lägre än den andra tjejgruppen. Kan tillägga att medlemskapet också avslutades på grund av en skeptisk åsikt om en av skaparna av gruppen, som blivit känd genom Nordnets fenomen Shareville. Och numera ger kurser i Trading, dock skrev personen själv i sin blogg att hon nu lagt tradingen åt sidan då det inte finns tid. Det kan tolkas att tradingen inte är tillräckligt lönsam och framgångssagan på Shareville var nybörjartur? Gruppen passar nog tjejer på 18-25 år som är nybörjare och vill styra upp sin ekonomi.

Vart hittar ni er kunskap och inspiration till ert nästa köp?/Aktieflickvännen

12 kommentarer:

 1. Jag läser mest ekonomibloggar svenska och amerikanska och söker igenom börsen. Läser också ekonomitidningar på nätet samt nyteknik. Hittar jag något som verkar intressant så läser jag vidare på bolagets hemsida och kollar årsredovisningar osv.
  Mvh Aktiemamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka tidningar föredrar du? Jag kan bli halvt galen att vissa tidningar påminner om Hänt I Veckan!

   /Aktieflickvännen

   Radera
 2. Jag läser i princip enbart bloggar, både svenska och utlänska. För siffror kollar jag avanza och nasdaq.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 3. Bloggar är ett fantastiskt verktyg!
  Tycker man kan hitta mycket samlad kunskap!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att grupperna på Facebook verkligen är bedrövliga, tyvärr. Det händer att det kommer upp en intressant frågeställning och med lite tur ett par kloka kommentarer. Dock är det för mycket skräp så att jag anser inte att det är värt för att finna guldkornen. Nu har jag visserligen inte varit med i tjejgruppen, så där kan jag inte uttala mig.

  Jag finner inspiration och kunskap hos ekonomibloggar, poddar, artiklar och mina studier. Det väcker intresse och nyfikenhet kring ämnen som gör att jag har att göra i veckor framöver när jag hittar något som jag vill grotta ner mig inom.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, krävs nog en liten könskorrigering i så fall! ;)

   Vad för studier läser du?

   /Aktieflickvännen

   Radera
  2. Studierna är inom ekonomi och matematik, en härlig mix! Även om det är mycket från studierna som i slutändan inte direkt tillämpas så är det ändå väldigt lärorikt :)

   Haha, könskorrigeringen får allt vänta!

   //Humankapitalisten

   Radera
  3. Alltid kul med ny kunskap! Och i bland kan kunskapen oväntat vara till hjälp 😉

   Radera
 5. Börspodden,Fondpodden, Pratapengar och Sparpodden är några av mina lyssnarkällor. Veckans affärer, DI, realtid.se och självklart bloggar är bra läsning. Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite svårt att lyssna på poddar, krävs personer med lyssnarvänliga röster för att min uppmärksamhet skall fångas!

   Realtid får jag kika närmare på! Tack för tipset!

   /Aktieflickvännen

   Radera
 6. Facebookgrupperna (de två där killar är tillåtna). Använder jag inte som insperation. Snarare tvärtom, som avskräckande exempel vad som inte skall köpas. Sen är det rätt roligt då och då och se dessa i mina ögon fullständiga galningar med otroligt kortsiktig tidshorisont.
  Som insperation, förutom poddar och bloggar använder jag mina ögon. jag letar märken i vardagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, vi har typ samma inställning till de där killarna då Omoraliska pengar ;).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.